ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Εθελοντική αιμοδοσία για τους τραυματίες – Όλα τα σημεία

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Εθελοντική αιμοδοσία για τους τραυματίες – Όλα τα σημεία
Το ΕΚΕΑ καλεί τους πολίτες προσφέροντας αίμα στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας σε όλη τη χώρα eurokinissi

Έκκληση προς όλους τους πολίτες κάνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) να συνδράμουν μέσα από την εθελοντική αιμοδοσία στην κοινή προσπάθεια ανακούφισης των θυμάτων της σύγκρουσης των τρένων τα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, το ΕΚΕΑ καλεί τους πολίτες προσφέροντας αίμα στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας σε όλη τη χώρα.

«Η αλληλεγγύη, είναι το πιο κρίσιμο όπλο μας τις δύσκολες στιγμές, ο παράγοντας «άνθρωπος» μπορεί να αποδειχτεί σωτήριος για άλλη μια φορά» υπογραμμίζουν.

  • Δείτε με ένα κλικ εδώ τον διαδραστικό χάρτη της ιστοσελίδας του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας με όλα τα σημεία αιμοδοσίας στην χώρα.

Έκτακτη αιμοδοσία από τον Ερυθρό Σταυρό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη αιμοδοσία που διεξάγει ο Ερυθρός Σταυρός στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Η αιμοδοσία για τους τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος θα διεξαχθεί από τις 09:00 πμ έως και τις 14:00.

«Οι πολίτες που θέλουν να συνδράμουν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών μπορούν να προσέλθουν σήμερα Τετάρτη 1 Μαρτίου την Έκτακτη Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας με τη συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού. Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί από τις 9 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ερυθρός Σταυρός.

Έκτακτη διήμερη αιμοδοσία στον Δήμο Αθηναίων

Έκτακτες αιμοδοσίες στα δημοτικά ιατρεία και στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την ΝΥ Αιμοδοσίας του Αρεταίειου Νοσοκομείου για να καλυφθούν οι ανάγκες αίματος για τους δεκάδες τραυματίες από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Οι πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν, δίνοντας αίμα, μπορούν να προσέρχονται:

  • Σήμερα, Τετάρτη 1 Μαρτίου: Νοσοκομείο Ελπίς (Δημητσάνας 7) άμεση προσέλευση αιμοδοτών μέχρι τις 19:00. Τηλ: 2132039265
  • Αύριο, Πέμπτη 2 Μαρτίου από τις 10:00 π.μ. - 15:00 μμ στα εξής δημοτικά ιατρεία:
  • 1ο Δημοτικό Ιατρείο (Σόλωνος 78) - τηλ. για ραντεβού 2103626587
  • 2ο Δημοτικό Ιατρείο (Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ ,Νέος Κόσμος) Τηλέφωνο για ραντεβού 2109239865
  • 5ο Δημοτικό Ιατρείο (Σαρανταπόρου 4, Πατήσια) – τηλ. για ραντεβού 2102015510

Οι αιμοδοσίες της περιφέρειας Αττικής

Με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη αύριο Πέμπτη 2 Μαρτίου διοργανώνεται έκτακτη αιμοδοσία για την κάλυψη των αναγκών των τραυματιών από την τραγωδία στα Τέμπη.

Η αιμοδοσία, η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με τη μονάδα αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Λαϊκό», θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο του κεντρικού κτηρίου της Περιφέρειας (Συγγρού 15-17) από τις 9 το πρωί έως και τις 1.30 το μεσημέρι και απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους της Περιφέρειας καθώς και σε όποιον πολίτη επιθυμεί να προσέλθει και να προσφέρει αίμα.

Αιμοδοσία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Έκκληση για αιμοδοσία απευθύνει στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητής Νικόλαος Παπαϊωάννου, προκειμένου να συνδράμει η οικογένεια του ΑΠΘ στις ανάγκες για αίμα των τραυματιών από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.

Αιμοδοσία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πάτρας

Έκκληση για προσφορά αίματος, απευθύνει το κέντρο αίματος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των τραυματιών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στα Τέμπη.

Ειδικότερα, το κέντρο αίματος, το οποίο θα λειτουργεί συνεχώς έως τις 8:00 το βράδυ, απευθύνει έκκληση σε κάθε υγιή πολίτη, ηλικίας 18 έως 65 ετών, για εθελοντική αιμοδοσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ