ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ξεκινούν σήμερα οι ταυτοποιήσεις των θυμάτων

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ξεκινούν σήμερα οι ταυτοποιήσεις των θυμάτων
Οι σοροί των θυμάτων της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη που έχουν ανασυρθεί έως τώρα αναμένεται να ταυτοποιηθούν σήμερα το μεσημέρι, με τη διαδικασία του DNA INTIME / ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Ξεκινούν σήμερα, Πέμπτη (2/3), οι ταυτοποιήσεις των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος που συνέβη αργά το βράδυ της Τρίτης (28/2) στην περιοχή των Τεμπών.

Οι σοροί των θυμάτων της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη που έχουν ανασυρθεί έως τώρα αναμένεται να ταυτοποιηθούν σήμερα το μεσημέρι, με τη διαδικασία του DNA, από την αστυνομία σε συνεργασία με την ιατροδικαστική υπηρεσία, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου που τηρείται σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών.

Με το πέρας της διαδικασίας, οι σοροί θα παραδοθούν τους συγγενείς τους. Παράλληλα, συνεχίζεται η αναζήτηση και ο εντοπισμός και άλλων ανθρώπων που αγνοούνται, ή έχουν χάσει την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σημειώνεται πως η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στο σημείο συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σήμερα η έρευνα συνεχίζεται από τα σωστικά συνεργεία στο τρίτο βαγόνι. Διαασώστες και γερανοφόρα οχήματα επιχειρούν, ώστε να μετακινηθούν τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας για να μπορέσει η έρευνα να προχωρήσει.

Συνολικά 43 σοροί έχουν νεκροτομηθεί μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, όπως δήλωσε η Ρουμπίνη Λεοντάρη, ιατροδικαστής του υπουργείου Δικαιοσύνης, που προΐσταται της έρευνας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Όπως είπε, οι σοροί είναι σε πολύ κακή κατάσταση και στην πλειοψηφία τους αφορούν νέα παιδιά με εκτιμώμενη ηλικία 20-30 ετών.

Συμπλήρωσε όμως πως πέρα από τις σορούς υπάρχουν και σάκοι με ανθρώπινα μέλη τα οποία δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη.

«53-54 οικογένειες έχουν δώσει DNA και έχουν δηλώσει απώλεια», είπε η κυρία Λεοντάρη, εκφράζοντας τον φόβο της ότι ο τελικός αριθμός των θυμάτων ενδεχομένως θα αυξηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως φίλοι και συγγενείς αναζητούν ακόμα αγνοούμενους και κάνουν ότι είναι δυνατόν να τους εντοπίσουν. Με μηνύματα ακόμα και στα social media ζητούν πληροφορίες για τους δικούς τους ανθρώπους.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία ταυτοποίησης είναι πολύ σκληρή και επώδυνη, αρκετά μεγάλη σε διάρκεια καθώς θα απαιτηθούν αρκετές ημέρες. Αρκετά από τα θύματα είναι διαμελισμένα, και έτσι είναι πολύ δύσκολη κατάσταση ακόμη και στην αναγνώριση.

Στο νοσοκομείο βρίσκονται 4 ιατροδικαστές ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, παρών είναι και ο Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ