ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Επί 40 λεπτά ψάχναμε τους συναδέλφους μας και τα τρένα

Πρόεδρος Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Επί 40 λεπτά ψάχναμε τους συναδέλφους μας και τα τρένα
Για σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές στο σιδηρόδρομο κάνει λόγο ο πρόεδρος Ένωσης Προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

«Επί 40 λεπτά τους ψάχναμε, δεν βρίσκαμε τα τρένα και τους συναδέλφους μας», είπε ο Βασίλης Ζαβογιάννης, πρόεδρος Ένωσης Προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ αναφέρθηκε στις σοβαρές ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό και μηχανοδηγούς.

Την αγωνιώδη προσπάθεια των μελών της Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ να επικοινωνήσουν με τους συναδέλφους τους όταν έγινε γνωστή η είδηση του δυστυχήματος στα Τέμπη περιγράφει ο Βασίλης Ζαβογιάννης, πρόεδρος Ένωσης Προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN

Σύμφωνα με όσα ανέφερε: «Όταν ενημερωθήκαμε ότι κάτι συμβαίνει με τα τρένα αυτά επί 40 λεπτά ψάχναμε τους συναδέλφους μας για να δούμε τι έχει συμβεί. Δυστυχώς παίρναμε 9 συναδέλφους τηλέφωνο και κανείς δεν απαντούσε».

Και πρόσθεσε: «Τότε καταλάβαμε ότι κάτι πολύ σοβαρό έχει συμβεί. Επίσης δεν βρίσκαμε τα τρένα».

Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων στην έκθεση ασφαλείας του 2021 ανεφέρεται αναλυτικά στις ελλείψεις και τα προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτύου

Η Ρυθμιστική Αρχή κάνει λόγο για μια «κουλτούρα» ασφαλείας που πρέπει να διαχέεται σε όλους τους εργαζομένους και αναφέρεται αναλυτικά στα ατυχήματα και δυστυχήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο τα τελευταία έτη.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, αναφορικά με τους σημαντικούς κοινούς δείκτες ασφαλείας, το 2021 ο αριθμός των σημαντικών ατυχημάτων ήταν 14 (αυξημένος συγκριτικά με το 2020 – 9 ατυχήματα), ενώ ο μέσος όρος των τελευταίων πέντε ετών ανέρχεται σε 17 ατυχήματα.

Για το 2021 εμφανίζεται αυξημένος κατά 55,6% συγκρινόμενος με τα συμβάντα του 2020 και μειωμένος κατά 17,6% συγκριτικά με το μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας.

Επισημαίνεται ότι κατά το 2021, σημειώθηκαν 6 θάνατοι (2 θάνατοι το 2020), ενώ ο μέσος όρος των τελευταίων πέντε ετών ανέρχεται σε 11, σχεδόν διπλάσιος. Και αυτός ο δείκτης εμφανίζεται αυξημένος κατά 83% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος και μειωμένος κατά 54,5% συγκριτικά με το μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ