ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στον εισαγγελέα ο σταθμάρχης Λάρισας

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στον εισαγγελέα ο σταθμάρχης Λάρισας
Σε βάρος του σταθμάρχη έχει σχηματιστεί δικογραφία για βαρύτατα αδικήματα INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στα δικαστήρια της Λάρισας οδηγήθηκε ο σταθμάρχης, ο οποίος θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη το βράδυ της Τρίτης (28/2) στα Τέμπη.

Νωρίτερα σήμερα ο σταθμάρχης οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας, από την οποία πήρε προθεσμία τριών ημερών για να απολογηθεί.

Ο σταθμάρχης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ, παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος και έβαλε το επιβατικό τρένο σε τροχιά σύγκρουσης με την εμπορική αμαξοστοιχία. Ο ίδιος φέρεται να επικαλέστηκε κούραση λόγω φόρτου εργασίας. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί πρέπει να έμεινε ανοιχτό το κλειδί – από προγενέστερη μετακίνηση του προαστιακού- με αποτέλεσμα τη μοιραία σύγκρουση.

Σε βάρος του σταθμάρχη έχει σχηματιστεί δικογραφία για βαρύτατα αδικήματα. Οι κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει και για τις οποίες θα ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη, αφορούν το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων, αδίκημα που με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 291) επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη ως και ισόβια. Επίσης, διώξεις θα ασκηθούν για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες από αμέλεια και κατά συρροή.

Ηχητικό ντοκουμέντο με τους διαλόγους του σταθμάρχη Λάρισας

Στο μεταξύ, στο φως της δημοσιότητας ήρθαν ηχητικά ντοκουμέντα με τους διαλόγους του σταθμάρχη της Λάρισας με τους μηχανοδηγούς της αμαξοστοιχίας Intercity 62 και τον κλειδούχο, προτού συμβεί το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο διάλογος του σταθμάρχη με τον μηχανοδηγό έχει ως εξής:

Μηχανοδηγός: Η Λάρισα ακούει;

Σταθμάρχης: Ακούει. Με 47 νούμερο περνάτε κόκκινο φωτόσημο εξόδου, έως φωτόσημο εισόδου Νέων Πόρων.

Μηχανοδηγός: Βασίλη φεύγω;

Σταθμάρχης: φεύγεις, φεύγεις.

Μηχανοδηγός: Έγινε, καλό βράδυ

Σταθμάρχης: Καλή συνέχεια.

Ακολούθως υπήρξε και νέα επικοινωνία μεταξύ του σταθμάρχη και υπαλλήλου του σιδηροδρομικού σταθμού:

Υπάλληλος σιδηροδρομικού σταθμού: Βασίλη, να γυρίσω;

Σταθμάρχης: Όχι, όχι άστο όπως είναι γιατί ακολουθεί το 1564.

Υπάλληλος σιδηροδρομικού σταθμού: Έγινε, καλώς, το αφήνω όπως είναι η διαγώνιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ