ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Μαύρο πανί «κρύβει» τη μεταφορά σορών στο νοσοκομείο Λάρισας

Τέμπη: Μαύρο πανί «κρύβει» τη μεταφορά σορών στο νοσοκομείο Λάρισας
Το πανί τοποθετήθηκε προκειμένου να μην καταγράψουν τα τηλεοπτικά συνεργεία τις εικόνες της μεταφοράς των σορών των θυμάτων της τραγωδίας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΣ / CNN GREECE

Ένα μαύρο πανί τοποθετήθηκε στα κάγκελα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, στο σημείο όπου γίνεται η μεταφορά των σορών του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Στο σημείο βρίσκεται νταλίκα – ψυγείο και το πανί τοποθετήθηκε, προκειμένου να μην καταγράψουν τα τηλεοπτικά συνεργεία τις φρικτές εικόνες της μεταφοράς των σορών των θυμάτων της τραγωδίας.

«Να αναγνωρίσω τι; Μια στάχτη;…»

Πόνος και οργή επικρατεί στους συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος. Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης αλλά και των υψηλών θερμοκρασιών από τη φωτιά, η αναγνώριση των σορών γίνεται με δείγματα DNA ενώ ασαφής παραμένει και ο αριθμός των αγνοουμένων.

«Είμαι με τα ηρεμιστικά. 40 χρόνων "έφυγε" ο σύζυγός μου και 5 χρόνων το παιδί μου. Ήταν στο πρώτο βαγόνι. Όλοι οι άνθρωποι που είναι εκεί, είναι άχρηστοι, να φύγουν. Βγαίνουν κάποιοι βουλευτές και μας λένε συλλυπητήρια. Να μου πουν τι; Θα μου φέρουν πίσω το παιδί μου και τον άντρα μου; Να απολυθούν όλοι, είναι όλοι άχρηστοι».

Η μαρτυρία της όταν κλήθηκε να αναγνωρίσει την οικογένειά της, είναι συγκλονιστική. «Και που πήγαμε (σ.σ. στο νοσοκομείο), τι είδα; Δεν βρήκαμε τίποτα, είδα το παιδί μου, τον άντρα μου; Είδα κάτι; Δεν μου πήραν DNA. Στάχτες πήρα και αποκαΐδια, δε μου έδωσαν τίποτα. Τι; Να αναγνωρίσω μια στάχτη; Δεν μπορώ να κηδέψω τον άντρα μου και το παιδί μου. Έπρεπε να ντρέπονται που βγαίνουν στις τηλεοράσεις. Ντροπή τους και αίσχος, μπορεί να ήταν μέσα στο βαγόνι τα δικά τους τα παιδιά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ