ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιζώντων - «Βρήκα ζωντανό μωρό κάτω από το κάθισμά μου»

Τέμπη: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιζώντων - «Βρήκα ζωντανό μωρό κάτω από το κάθισμά μου»
Περιέγραψε πως έσωσε ένα μωρό όταν αντιλήφθηκε πως ήταν κάτω από το κάθισμά του ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Γροθιά στο στομάχι οι μαρτυρίες των ανθρώπων που βίωσαν την απόλυτη τραγωδία μετά την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπηκαθώς οι περιγραφές τους για το μοιραίο βράδυ συγκλονίζουν.

Ο φοιτητής από τους Λειψούς, Μιχάλης Κλάψης, που ήταν στο βαγόνι 3 του τρένου, ήταν ένα από τα άτομα που έσπευσαν να βοηθήσουν όσους είχαν ανάγκη. Στην ΕΡΤ, περιέγραψε πως έσωσε ένα μωρό όταν αντιλήφθηκε πως ήταν κάτω από το κάθισμά του.

«Μια μητέρα, που τη στιγμή της σύγκρουσης τάϊζε το μωρό της, το έχασε και ευτυχώς το βρήκα ζωντανό κάτω από το κάθισμά μου» αναφέρει.

Η κατάσταση στο βαγόνι ήταν αποπνικτική λόγω των καπνών, και αφού κατάφερε να βγάλει από το βαγόνι τη μητέρα και το μωρό από ένα σπασμένο τζάμι, επέστρεψε και κατάφερε να απεγκλωβίσει μία ακόμα κοπέλα που οι λαμαρίνες είχαν σκεπάσει το μισό της σώμα, μαζί με το αγόρι της που εκλιπαρούσε για βοήθεια.

«Όταν βγήκα έξω και είδα την εικόνα τότε κατάλαβα το μέγεθος της καταστροφής» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η εικόνα των νεκρών και οι κραυγές δεν θα φύγουν από τη μνήμη του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ