ΕΛΛΑΔΑ

Στους δρόμους μαθητές και φοιτητές για «τα παιδιά που χάθηκαν» στα Τέμπη

Στους δρόμους μαθητές και φοιτητές για «τα παιδιά που χάθηκαν» στα Τέμπη
«Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί. Όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή», αναφέρει πανό Φοιτητικών Συλλόγων. ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Φοιτητικοί Σύλλογοι, μαθητές και μαθήτριες βρίσκονται από το πρωί της Παρασκευής (3/3) στους δρόμους για να διαδηλώσουν για τους νέους και τις νέες που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και να τους αποχαιρετήσουν.

Σε μια πορεία με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, με μαύρα μπαλόνια και με πανό με συνθήματα ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό συμβάν.

«Για τα παιδιά στα Τέμπη. Για τις οικογένειές τους. Και για εμάς», ανέφερε το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας. «Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί. Όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή», αναφέρει πανό Φοιτητικών Συλλόγων.

Όταν η πορεία διαμαρτυρίας έφτασε έξω από τη Βουλή, οι συγκεντρωμένοι κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Στη συνέχεια, το σώμα της πορείας κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της Hellenic Train στη Λεωφόρο Συγγρού, που την καθιστούν υπόλογη για τις ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ