ΕΛΛΑΔΑ

Προς νέα 48ωρη απεργία στα τρένα και συλλαλητήριο την Κυριακή για τα Τέμπη

Προς νέα 48ωρη απεργία στα τρένα και συλλαλητήριο την Κυριακή για τα Τέμπη
Την απόφαση για νέα απεργία πήραν οι εργαζόμενοι σε συνέλευσή τους, στο πλαίσιο της απεργίας τους την Παρασκευή INTIME / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ακινητοποιημένα εξακολουθούν να κρατάνε όλα τα τρένα οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, με τις απανωτές απεργίες τους που ξεκίνησαν από τη μέρα της τραγωδίας στα Τέμπη. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρούν σε νέα 48ωρη απεργία το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μάρτη, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς της Αττικής να δώσουν το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση της Κυριακής, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα.

Τα Σωματεία στη Hellenic Train που κηρύσσουν την απεργία είναι το Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού, η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης.

Την απόφαση για νέα απεργία πήραν οι εργαζόμενοι σε συνέλευσή τους, στο πλαίσιο της απεργίας τους την Παρασκευή, εκφράζοντας την οργή και αγανάκτησή τους αλλά και τη διάθεση τους να δώσουν αγωνιστική απάντηση στις πολιτικές που στο όνομα στήριξης του κέρδους δεν διστάζουν να θυσιάσουν ανθρώπινες ζωές.

Εξάλλου, την Παρασκευή αν και είχε προγραμματιστεί συνάντηση με τη διοίκηση της Hellenic Train δεν έγινε, καθώς απουσίαζε η τελευταία, έχοντας κληθεί στο υπουργείο. Η αντιπροσωπεία των σωματείων ζήτησε να οριστεί άμεσα νέα συνάντηση, όπου η εργοδοσία θα πρέπει να φέρει συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματα που προβάλλουν.

Λεωφορεία για το Σύνταγμα

Για το συλλαλητήριο δρομολογούνται λεωφορεία από τις εξής περιοχές:

  • Άνω Λιόσια, στις 9.30 π.μ., τριγωνική πλατεία (όπισθεν δημαρχείου)
  • Ασπρόπυργος, στις 10 π.μ., από παραλία
  • Ελευσίνα, στις 9.45 π.μ., δημοτικό πάρκινγκ
  • Κόκκινος Μύλος, στις 9.45 π.μ., Τριγωνική Πλατεία
  • Μενίδι, στις 9.45 π.μ., πλατεία Καράβου
  • Ολυμπιακό Χωριό, στις 9.30 π.μ., από Κακλαμανάκη 21

ΔΗΜΟΦΙΛΗ