ΕΛΛΑΔΑ

Η αλλαγή βάρδιας του ΕΚΑΒ που έσωσε ζωές στην τραγωδία των Τεμπών

Η αλλαγή βάρδιας του ΕΚΑΒ που έσωσε ζωές στην τραγωδία των Τεμπών
Το δυστύχημα συνέβη την ώρα αλλαγής βάρδιας του ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα στη Λάρισα να είναι συγκεντρωμένα όλα τα ασθενοφόρα George Kidonas / InTime News via AP

Μια μικρή λεπτομέρεια μπορεί να κάνει τη διαφορά και να φανεί καθοριστική για την έκβαση και την εξέλιξη της ιστορίας. Το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος στα Τέμπη το ΕΚΑΒ έφτασε πολύ άμεσα στο σημείο της τραγωδίας. Και αυτό δεν ήταν μόνο λόγω της άμεσης ανάγκης.

Το δυστύχημα συνέβη την ώρα της αλλαγής βάρδιας του ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα στη Λάρισα να είναι συγκεντρωμένα όλα τα ασθενοφόρα, που έφυγαν κατευθείαν για το σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων. Έτσι κατέστη εφικτό να μεταβεί η μέγιστη δυνατή δύναμη, που υπό διαφορετικές συνθήκες, το δυστύχημα θα μπορούσε να μετράει ακόμα μεγαλύτερες απώλειες.

Εξάλλου, ο πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Λάρισας Γιάννης Γούλας, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές, όταν έφτασαν οι διασώστες στο σημείο:

«Οι εικόνες που αντικρίσαμε στο σημείο του δυστυχήματος... υπήρχε πόνος, δυστυχία, ο κόσμος έτρεχε κατά δεκάδες επάνω στους διασώστες, έτρεχε παντού για να ξεφύγει από αυτή την κόλαση που ζούσαν αφότου κατόρθωσαν και βγήκαν από τα βαγόνια.

Υπήρχαν άνθρωπο οι οποίοι είχαν πεταχτεί έξω από τα βαγόνια του συρμού, άνθρωποι και μέλη τα οποία ήταν έξω από τα βαγόνια και έπρεπε να γίνει περισυλλογή τους για να προχωρήσουν τα σωστικά συνεργεία για να βρουν και να αναζητήσουν και άλλους τραυματίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ