ΕΛΛΑΔΑ

Στο πένθος Τύρναβος και Θεσσαλονίκη για τις κηδείες των θυμάτων των Τεμπών

Στο πένθος Τύρναβος και Θεσσαλονίκη για τις κηδείες των θυμάτων των Τεμπών
Τραγική φιγούρα ήταν η μητέρα της άτυχης γυναίκας που φώναζε «Αχ, κορίτσι μου. Πού πάς;» IN TIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε πένθιμο κλίμα τελέστηκαν στον Τύρναβο και τη Θεσσαλονίκη το πρωί του Σαββάτου (3/3) οι κηδείες της 42χρονης Βάιας Μπλέκα - Καρακώστα και του 67χρονου Γιώργου Κυριακίδη, δύο εκ των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης (28/2). 

Η 42χρονη Βάια, εργαζόταν ως νοσηλεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και ήταν μητέρα δύο παιδιών, ηλικίας 19 και 15 ετών αντίστοιχα. Η κηδεία της τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στον Τύρναβο.

Ο χώρος έξω από την εκκλησία είχε γεμίζει με στεφάνια με λευκά λουλούδια, ενώ λευκό ήταν και το φέρετρο της 42χρονης. Τραγική φιγούρα ήταν η μητέρα της άτυχης γυναίκας που φώναζε «Αχ, κορίτσι μου. Πού πάς;».

Τη συναδέλφισσά τους αποχαιρέτησε το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας - με συλλυπητήριο μήνυμα - «αποχαιρετά» τη 42χρονη. «Θα τη θυμόμαστε πάντα για την καλοσύνη της, την εργατικότητα, τη συναδελφικότητα και τη δοτικότητά της», σύμφωνα με το onlarissa.gr.

Ο 67χρονος Γιώργος, ο οποίος επέβαινε στο πρώτο και μοιραίο βαγόνι, ήταν επίσης πατέρας δύο παιδιών. Η κηδεία του τελέστηκε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thestival.gr, ο Γιώργος Κυριακίδη συνήθιζε να παίρνει το αεροπλάνο για τη συγκεκριμένη διαδρομή, όμως τελευταία στιγμή έκλεισε εισιτήριο ηλεκτρονικά για να ταξιδέψει με το τρένο που του στοίχισε τη ζωή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ