ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Τελευταίο αντίο στην 23χρονη Ιφιγένεια από τα Γιαννιτσά

Τραγωδία στα Τέμπη: Τελευταίο αντίο στην 23χρονη Ιφιγένεια από τα Γιαννιτσά
Η 23χρονη βρισκόταν στο βαγόνι 3 της αμαξοστοιχίας, και επέστρεφε με τον σύντροφό της από την Αθήνα, όταν συνέβη το μοιραίο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Το τελευταίο αντίο είπαν το πρωί του Σαββάτου 4/4 γονείς, συγγενείς και πλήθος κόσμου, στην 23χρονη Ιφιγένεια που το νήμα της ζωής της κόπηκε απότομα στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η 23χρονη βρισκόταν στο βαγόνι 3 της αμαξοστοιχίας, και επέστρεφε με τον σύντροφό της από την Αθήνα, όταν συνέβη το μοιραίο. Σύμφωνα με τον σύντροφό της μετά την σύγκρουση «έσπασαν τα τζάμια από παράθυρα, η Ιφιγένεια κρεμόταν από το παράθυρο κι εγώ την κρατούσα με όλη μου τη δύναμη. Φώναζα βοήθεια, κάποια στιγμή με βοήθησε ένα άλλο παιδί, την κατεβάσαμε και τη μεταφέραμε στο πρώτο σημείο, από όπου έβγαινε ο κόσμος».

Στην κηδεία της, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στα Γιαννιτσά, τραγικές φιγούρες ήταν τα μέλη της οικογένειάς της, αλλά και φίλοι του κοριτσιού.

«Άνθρωποι έτρεχαν να ξεφύγουν»

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τα όσα συνέβησαν τις πρώτες ώρες της τραγωδίας στα Τέμπη, και το πρωί του Σαββάτου 4/4 ο πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Λάρισας Γ. Γούλας, μίλησε για τη διάσωση των ανθρώπων μετά το πολύνεκρο δυστύχημα αλλά και για όσα ο ίδιος αντίκρισε.

Αναλυτικότερα ανέφερε πως «Οι εικόνες που αντικρίσαμε στο σημείο του δυστυχήματος... υπήρχε πόνος, δυστυχία, ο κόσμος έτρεχε κατά δεκάδες επάνω στους διασώστες, έτρεχε παντού για να ξεφύγει από αυτή την κόλαση που ζούσαν αφότου κατόρθωσαν και βγήκαν από τα βαγόνια.

Υπήρχαν άνθρωπο οι οποίοι είχαν πεταχτεί έξω από τα βαγόνια του συρμού, άνθρωποι και μέλη τα οποία ήταν έξω από τα βαγόνια και έπρεπε να γίνει περισυλλογή τους για να προχωρήσουν τα σωστικά συνεργεία για να βρουν και να αναζητήσουν και άλλους τραυματίες».

Στην συνέχεια ο κ. Γούλας συμπλήρωσε ότι, «έγινε εξονυχιστικός έλεγχος μέσα στα βαγόνια και στην ευρύτερη περιοχή, μη τυχόν και υπάρχει οποιοσδήποτε άνθρωπος ο οποίος χρειάζεται βοήθεια και δεν μπορούσαμε να τον δούμε λόγω του σκότους που υπήρχε και της φασαρίας.

Έτσι γρήγορα με συντονισμένες κινήσεις κατορθώσαμε να μεταφέρουμε όλους τους ανθρώπους από τον τόπο της τραγωδίας σε νοσοκομεία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ