ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση στα Τέμπη: Τι προβλέπει έγγραφο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τον έλεγχο συρμών

Σύγκρουση στα Τέμπη: Τι προβλέπει έγγραφο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τον έλεγχο συρμών
Τι προβλέπει έγγραφο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τον έλεγχο των συρμών σε περίπτωση που απουσιάζει ο αρμόδιος επιθεωρητής IN TIME / ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ένα νέο έγγραφο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με σημαντικές πληροφορίες για τον έλεγχο των συρμών ήρθε στο φως της δημοσιότητας, σε μια προσπάθεια να διερευνηθούν οι ευθύνες πίσω από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το OPEN, στο έγγραφο που εκδόθηκε στις 17/11/2021 σημειώνεται ότι, σε περίπτωση που απουσιάζει ο αρμόδιος επιθεωρητής, ο έλεγχος γίνεται με τους εξής τρεις τρόπους:

  1. Οι συρμοί οι οποίοι εξέρχονται από τα μηχανοστάσια θεωρούνται ελεγμένοι ως συρμοί και ως μεμονωμένα οχήματα για να εκτελέσουν το κύκλωμα των αμαξοστοιχιών και να εισέλθουν στο μηχανοστάσιο για έλεγχο, επισκευή, συντήρηση την ίδια ή την επόμενη ημέρα.
  2. Οι Συνοδοί, πέραν του καθιερωμένου ελέγχου της αμαξοστοιχίας πριν την αναχώρησή της, θα πρέπει συνεπικουρούμενοι από τεχνικό της Διεύθυνσης Συντήρησης να προβαίνουν σε δοκιμή πέδης, έλεγχο θυρών και σε έλεγχο της σύνδεσης των οχημάτων.
  3. Ο Μηχανοδηγός προβαίνει στις απαραίτητες δοκιμές όπως αυτές ορίζονται στην παράγραφο 2.3 του εγχειριδίου Μηχανοδηγού.

Σημειώνεται δε, ότι το εν λόγω έγγραφο υπογράφει ο Διευθυντής Λειτουργίας Μεταφορών της Hellenic Train.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ