ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Καταγγελία για συνεχή υποβάθμιση της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων

Τέμπη: Καταγγελία για συνεχή υποβάθμιση της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων
Υπάρχουν ΦΕΚ που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες της υποστελεχωμένης Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων

Η μια μετά την άλλη διαδέχονται οι αποκαλύψεις σχετικά με τις παραλείψεις αλλά και την επιπολαιότητα που οδήγησε στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 57 ανθρώπων.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν ΦΕΚ που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες της υποστελεχωμένης Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων που καταγγέλλει ότι αντί να την ενισχύουν την υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο αποσπώντας πολύτιμους υπαλλήλους από τις θέσεις τους και βάζοντάς τους σε πολιτικά γραφεία, όπως αποκάλυψε η τηλεόραση του OPEN.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, δυο τακτικοί υπάλληλοι της ΡΑΣ είχαν αποσπαστεί σε βουλευτικό γραφείο και πολιτικό κόμμα με υπουργικές αποφάσεις.

Τη ρεπορτάζ επιβεβαιώνει και η ίδια η ΡΑΣ που τονίζει ότι το πρόβλημα δεν βρίσκεται στους διοικητικούς υπαλλήλους, αλλά στη Διεύθυνση Ασφάλειας και Διαλειτουργικότητας που έχει μόλις 6 υπαλλήλους εκ των οποίων οι δύο είναι ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής.

Τέλος, βέβαια υπογραμμίζει ότι όσους υπαλλήλους και να είχαν δεν θα έφτασαν για να ελέγξουν όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας, πόσο μάλλον όταν το προσωπικό είναι στην καλύτερη περίπτωση ελάχιστο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ