ΕΛΛΑΔΑ

«Έφυγε από τη θέση του ο δεύτερος σταθμάρχης», λέει ο επιθεωρητής που τέθηκε σε αργία

«Έφυγε από τη θέση του ο δεύτερος σταθμάρχης», λέει ο επιθεωρητής που τέθηκε σε αργία
Ο εμπειρότερος σταθμάρχης, όπως καταγγέλλει ο επιθεωρητής, δεν έμεινε στη θέση του με αποτέλεσμα ο 59χρονος να μείνει μόνος στη βάρδια CNN Greece / Αλέξανδρος Γαστεράτος

Νέες αποκαλύψεις φέρνει στην επιφάνεια ο επιθεωρητής του σταθμάρχη, που τέθηκε σε αργία επειδή κατηγορείται ότι άφησε τον 59χρονο μόνο του στη νυχτερινή βάρδια, καθώς ισχυρίζεται πως το φύλλο μηνιαίων παρουσιών που είχε καταθέσει, προέβλεπε να υπάρχει και δεύτερος σταθμάρχης, ο οποίος δεν έμεινε στη θέση του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο επιθεωρητής ανέφερε ότι, η απόφαση για να τεθεί σε αργία στερείται νομικής βάσης και πως πρόκειται να απαντήσει με στοιχεία, όταν εκδοθεί η επίσημη αιτιολόγησή της.

Αναλυτικότερα, ο επιθεωρητής τόνισε ότι, το φύλλο μηνιαίων παρουσιών που έχει καταθέσει, προβλέπει ότι στη νυχτερινή βάρδια θα έπρεπε να εργάζονται 3 σταθμάρχες.

Ένας εξ αυτών προβλέπεται να σχολάει στις 23:00 το βράδυ, ενώ η βάρδια των άλλων δύο διαρκεί από τις 22:00 το βράδυ έως 7:00 το επόμενο πρωί. Ο εμπειρότερος όμως εκ των δύο, όπως καταγγέλλει ο επιθεωρητής δεν έμεινε στη θέση του με αποτέλεσμα ο 59χρονος να μείνει μόνος στη βάρδια.

Ταυτόχρονα, ο επιθεωρητής επιρρίπτει ευθύνες και στον σταθμάρχη των Νέων Πόρων, καθώς όπως επισημαίνει, είχε δει τις δύο αμαξοστοιχίες να κινούνται στην ίδια γραμμή στον πίνακα διαχείρισης κυκλοφορίας, το ανέφερε, αλλά δεν σήμανε συναγερμό ως όφειλε, ώστε να κινηθεί αντίστοιχα και ο 59χρονος.

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα την Κυριακή (5/3) ο ΟΣΕ γνωστοποίησε πως, τόσο ο σταθμάρχης βάρδιας, όσο και ο προϊστάμενός του, τέθηκαν σε αργία καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία για τα αίτια και τις συνθήκες της σύγκρουσης των τρένων.

Υπουργείο Μεταφορών: Σε αργία ο επιθεωρητής

Σε αργία τίθεται ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

«Βάσει του άρθρου 102/30-5-2022 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του ΟΣΕ και κατόπιν απόφασης του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Σπ. Πατέρα, από 4-3-2023 τίθεται σε αργία ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από τον ΟΣΕ, σε αργία έχουν τεθεί ο Σταθμάρχης βάρδιας του Σταθμού Λαρίσης κατά την τραγωδία στα Τέμπη καθώς και ο προϊστάμενός του, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Ο Οργανισμός παραδέχεται πως υπό το βάρος των συνθηκών «είναι εξαιρετικά δύσκολο ο Οργανισμός να ανταποκριθεί στην λεπτομερή ενημέρωση της κοινής γνώμης μέσω των ΜΜΕ «κάτι το οποία θα συμβεί το επόμενο διάστημα με το μέγιστο σεβασμό στα θύματα του δυστυχήματος».

Διαβεβαιώνει πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποδοθεί πλήρης και απόλυτη δικαιοσύνη και εκφράζει ξανά τα συλλυπητήρια και την οδύνη για τα θύματα του δυστυχήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ