ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Βίντεο ντοκουμέντο κατέγραψε τη λανθασμένη πορεία του intercity 62

Τέμπη: Βίντεο ντοκουμέντο κατέγραψε τη λανθασμένη πορεία του intercity 62
Όπως προκύπτει από το βίντεο, ο 59χρονος σταθμάρχης δεν γύρισε ποτέ το κλειδί στη σωστή θέση, με αποτέλεσμα το intercity 62 να κινείται σε λάθος κατεύθυνση Eurokinissi / ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Ένα βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας από κάμερα κλειστού κυκλώματος στο οποίο φαίνεται το τρένο intercity 62 και ο προαστιακός του Βόλου να κινούνται στο ίδιο ρεύμα, με αποτέλεσμα να σημειωθεί η τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως προκύπτει από το βίντεο, ο 59χρονος σταθμάρχης δεν γύρισε ποτέ το κλειδί στη σωστή θέση, με αποτέλεσμα το intercity 62 να κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, κάμερα στην Οδό Βόλου στη Λάρισα καταγράφει το πρώτο λάθος του 59χρονου σταθμάρχη ο οποίος είχε στείλει και τον προαστιακό σε λάθος κατεύθυνση αλλά ο μηχανοδηγός αντιλήφθηκε εγκαίρως το λάθος και το διόρθωσε συνεχίζοντας στη σωστή κατεύθυνση.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο στις 22:09 ο προαστιακός του Βόλου κατευθύνεται προς τον σταθμό της Λάρισας. Το τρένο κατευθύνεται προς την πλατφόρμα 3. Όμως ο σταθμάρχης δεν γυρνά το κλειδί με αποτέλεσμα το intercity 62 να μπαίνει μεν στην ίδια ράγα με το προηγούμενο τρένο όμως προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Λίγα λεπτά αργότερα ο προαστιακός περνά από την περιοχή Νέα Σμύρνη της Λάρισας. Από το ίδιο σημείο περνά λίγο μετά της 11:00 το intercity από την ίδια ράγα και προς την αντίθετη κατεύθυνση. Έπειτα από 17 λεπτά το μοιραίο intercity συγκρούεται με την εμπορική αμαξοστοιχία με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 57 άνθρωποι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ