ΕΛΛΑΔΑ

«Ώρα για εξηγήσεις» λέει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών για τα Τέμπη

«Ώρα για εξηγήσεις» λέει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών για τα Τέμπη
Ο πρόεδρος κ. Ντίτσας εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και των συναδέλφων του CNN Greece / Αλέξανδρος Γαστεράτος

Να δοθούν εξηγήσεις για όλα, ζητά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΠΟΣ - ΜΣΤ), Ιωάννης Ντίτσας, σε δήλωσή του που δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Κυριακής (5/3) στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΠΟΣ - ΜΣΤ, ανέφερε πως οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους προσπάθησαν να δώσουν απαντήσεις, σε όλα εκείνα τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν μετά τη θανατηφόρα σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Στη συνέχεια, ο κ. Ντίτσας επεσήμανε πως «τώρα είναι η δύσκολη ώρα της ταφής των αθώων θυμάτων αυτής της τραγωδίας, αλλά είναι και η ώρα όλων όσων διαχειρίστηκαν την τύχη του Σιδηρόδρομου, να μιλήσουν δίνοντας εξηγήσεις για όλα».

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι οι αποφάσεις που θα λάβουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο, θα είναι απόρροια των συναντήσεων που έχουν προγραμματιστεί με το υπουργείο Υποδομών - Μεταφορών και με τα πολιτικά κόμματα, ενώ εξέφρασε για μια ακόμη φορά τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και των συναδέλφων του.

Η δήλωση του προέδρου της ΠΟΣ - ΜΣΤ κ. Ντίτσα:

«Από τις 28/2/2023 προς 1/3/2023 μέχρι σήμερα, εξαιτίας του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς, τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι στις σιδηροδρομικές εταιρείες, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (αν και δεν γνωριζόμασταν) δίνοντας απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, προκειμένου να αναδειχθούν τα αίτια, οι παραλείψεις αλλά και οι καθυστερήσεις στα Σιδηροδρομικά έργα, τα οποία είναι απόρροια όλων των κυβερνητικών πολιτικών διαχρονικά. Δεν κρυφτήκαμε από κανέναν.

Τώρα είναι η δύσκολη ώρα της ταφής των αθώων θυμάτων αυτής της τραγωδίας, αλλά είναι και η ώρα όλων όσων διαχειρίστηκαν την τύχη του Σιδηρόδρομου, να μιλήσουν δίνοντας εξηγήσεις για όλα, γιατί ό,τι ήταν να ειπωθεί από πλευράς μας, ειπώθηκε χωρίς κομματικές παρωπίδες σοβαρά και υπεύθυνα.

Μιλήσαμε για όλα και προσπαθήσαμε μέσα σε αυτές τις τέσσερις (4) ημέρες που μεσολάβησαν να πείσουμε άπαντες για τα σιδηροδρομικά τεκταινόμενα σεβόμενοι τους εργαζόμενους που εκπροσωπούμε αλλά και τους συμπολίτες μας επιβάτες που χρησιμοποιούν το τρένο.

Μετά τις συναντήσεις που θα προκύψουν με το υπουργείο Υποδομών - Μεταφορών και με τα πολιτικά κόμματα, οι αποφάσεις που θα παρθούν θα σας τις γνωστοποιήσουμε σε Συνέντευξη Τύπου στην οποία ελπίζουμε να είστε παρόντες.

Εκφράζω για μια ακόμη φορά τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στις οικογένειες των συναδέλφων μας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τους σκεπάσει.
Καλό τους ταξίδι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ