ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση τρένων

Τέμπη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση τρένων
Το βίντεο κατέγραψε ένας φοιτητής που εκσφενδονίστηκε κατά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη Eurokinissi / Αρχείο

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το σημείο της φονικής σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, μόλις λίγα δευτερόλεπτα από το τραγικό συμβάν.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που κατέγραψε ένας φοιτητής που ήταν επιβάτης της αμαξοστοιχίας και εκσφενδονίστηκε κατά τη σύγκρουση, τα βαγόνια έχουν τυλιχτεί στις φλόγες.

Νωρίτερα, άλλο ένα βίντεο ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας το οποίο κατέγραψε τη λανθασμένη πορεία που ακολούθησε το intercity 62 με αποτέλεσμα να σημειωθεί η τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως προκύπτει από το βίντεο, ο 59χρονος σταθμάρχης δεν γύρισε ποτέ το κλειδί στη σωστή θέση, με αποτέλεσμα το intercity 62 να κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, κάμερα στην Οδό Βόλου στη Λάρισα καταγράφει το πρώτο λάθος του 59χρονου σταθμάρχη ο οποίος είχε στείλει και τον προαστιακό σε λάθος κατεύθυνση αλλά ο μηχανοδηγός αντιλήφθηκε εγκαίρως το λάθος και το διόρθωσε συνεχίζοντας στη σωστή κατεύθυνση.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο στις 22:09 ο προαστιακός του Βόλου κατευθύνεται προς τον σταθμό της Λάρισας. Το τρένο κατευθύνεται προς την πλατφόρμα 3. Όμως ο σταθμάρχης δεν γυρνά το κλειδί με αποτέλεσμα το intercity 62 να μπαίνει μεν στην ίδια ράγα με το προηγούμενο τρένο όμως προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Λίγα λεπτά αργότερα ο προαστιακός περνά από την περιοχή Νέα Σμύρνη της Λάρισας. Από το ίδιο σημείο περνά λίγο μετά της 11:00 το intercity από την ίδια ράγα και προς την αντίθετη κατεύθυνση. Έπειτα από 17 λεπτά το μοιραίο intercity συγκρούεται με την εμπορική αμαξοστοιχία με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 57 άνθρωποι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ