ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Θρήνος στις κηδείες των θυμάτων του δυστυχήματος - Επισπεύδονται οι έρευνες για τα αίτια

Τέμπη: Θρήνος στις κηδείες των θυμάτων του δυστυχήματος - Επισπεύδονται οι έρευνες για τα αίτια
Πλήθος κόσμου στις κηδείες των θυμάτων της τραγωδίας Eurokinissi/Ραφαήλ Γεωργιάδης

Απαρηγόρητοι είναι οι συγγενείς των θυμάτων από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, καθώς και σήμερα συνεχίστηκαν οι κηδείες ενώ οι ίδιοι κλήθηκαν να πουν το τελευταίο αντίο στα αγαπημένα τους πρόσωπα. 

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, για να πει το τελευταίο αντίο στον 54χρονο αστυνομικό, Βαγγέλη Μπουρνάζη, και στον 15χρονο γιο του, που σκοτώθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 54χρονος είναι ο πατέρας του νεαρού που ξέσπασε μπροστά στις κάμερες μετά την τραγωδία στη Λάρισα, λέγοντας:

«Ο αδερφός μου ήταν 15 χρονών, το καταλαβαίνετε αυτό; Είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Και κανείς δεν κάνει τίποτα για αυτό».

Ο 54χρονος έφυγε από την Αστυνομία πριν από περίπου έναν χρόνο. Ήθελε να ξεκουραστεί και να αφοσιωθεί στην ανατροφή του ανήλικου γιου του. Επέστρεφαν από ταξίδι στην Αθήνα.

Ο Βαγγέλης Μπουρνάζης υπηρετούσε στην Τροχαία Λητής. Άνθρωποι που τον γνώριζαν μιλούν για έναν υποδειγματικό αστυνομικό και έναν άξιο οικογενειάρχη. Περιγράφουν με τα πιο θερμά λόγια τον αγώνα που έδωσε στο πλευρό της συζύγου του. Θαυμάζουν το πόσο περήφανος ήταν για τα παιδιά του και με πόση αγάπη τα μεγάλωσε.

Απαρηγόρητοι οι συγγενείς του 20χρονου Τάσου Κουτσόπουλου στην Καρδίτσα

Το τελευταίο «αντίο» είπαν συγγενείς, φίλοι και συμφοιτητές στον 20χρονο φοιτητή, Τάσο Κουτσόπουλο, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Σχολεία και καταστήματα έκλεισαν από τις 12:00 το μεσημέρι προκειμένου η πόλη της Καρδίτσας να αποχαιρετήσει τον νεαρό φοιτητή της Γεωπονικής στο ΑΠΘ το όνειρο του οποίου ήταν μετά το πέρας των σπουδών του να φροντίσει τα κτήματα της οικογένειας.

Η σορός του αδικοχαμένου νέου έφτασε στην Καρδίτσα στις 12:00 το μεσημέρι και λίγο αργότερα ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

karditsalive.gr

Επιθυμία της οικογένειάς του ήταν αντί στεφάνων, να ενισχυθεί το «Σπίτι της Αγάπης» στην Καρδίτσα ή ο σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα».

Η σορός του αδικοχαμένου νέου έφτασε στην Καρδίτσα στις 12:00 το μεσημέρι και λίγο αργότερα ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

kidiakarditsa2.jpg
karditsalive.gr

Επιθυμία της οικογένειάς του ήταν αντί στεφάνων, να ενισχυθεί το «Σπίτι της Αγάπης» στην Καρδίτσα ή ο σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα».

Οδύνη στο τελευταίο αντίο στον Νικήτα και την Κέλλυ

Ο επίλογος της τραγωδίας για δυο νέους ανθρώπους από τη Θεσσαλονίκη που έχασαν τη ζωή τους στην πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών, γράφτηκε τη Δευτέρα στην Καλαμαριά.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος.

Με δάκρυα στα μάτια και ένα τεράστιο γιατί να πλανάται στα πρόσωπα τους συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον 23χρονο πυροσβέστη από τη Θεσσαλονίκη, Νικήτα Καραθεοδώρου, και την 23χρονη σύντροφό του, Κέλλυ Πορφυρίδου, φοιτήτρια στη Θεολογική του ΑΠΘ, οι οποίοι επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία της τραγωδίας των Τεμπών.

Σε κλίμα βουβό, πλήθος κόσμου με λευκά λουλούδια έσπευσαν στον Ιερό Ναό για να πουν το τελευταίο αντίο σε δυο νέα παιδιά που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς των παιδιών, οι οποίοι αδυνατούν να πιστέψουν ότι δεν θα ξαναδούν τα βλαστάρια τους.

Σε πλήρη εξέλιξη η αναβαθμισμένη έρευνα για το δυστύχημα

Σημειώνεται ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, υπέβαλε τη Δευτέρα αίτημα για σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών Λάρισας προκειμένου να οριστεί εφέτης ειδικός ανακριτής για τις περαιτέρω έρευνες στην υπόθεση του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη με τα 57 θύματα και τους δεκάδες τραυματίες.

Οι έρευνες της Δικαιοσύνης θα στραφούν και στην αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΣΕ που τοποθέτησαν τον συγκεκριμένο σταθμάρχη στη θέση του χωρίς να διαθέτει τα προσόντα, αλλά και άλλων προσώπων που είχαν εμπλοκή στην υπόθεση.

Πιθανό είναι και το άνοιγμα ταυτόχρονης μεγάλης έρευνας στην Αθήνα με αντικείμενο τη διερεύνηση για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων ασφαλείας του σιδηροδρομικού δικτύου.

Παράλληλα, η Οικονομική Εισαγγελία ξεκινά άμεσα έρευνα, είτε με την ανάσυρση υποθέσεων από το αρχείο είτε με αυτοτελή νέα έρευνα, για την καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων υποδομής για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα ελεγχθούν οι συμβάσεις, η υλοποίηση ή μη των όρων τους, καθώς και οι λόγοι τη μη τήρησης χρονοδιαγραμμάτων που ορίζονταν σε κάθε ανάθεση αλλά και τα δαπανηθέντα χρήματα σε κάθε φάση.

Η έρευνα που διατάχθηκε με αφορμή την επιστολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, θα εξετάσει συγκεκριμένα την καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου με έλεγχο των συμβάσεων, γιατί δεν προχώρησαν, πόσα χρήματα δαπανήθηκαν, γιατί δεν τηρήθηκαν χρονοδιαγράμματα και ποιοι ευθύνονται για όλα αυτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ