ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για δύο ακόμη αγνοούμενους

Τέμπη: Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για δύο ακόμη αγνοούμενους
Η μία αγνοούμενη έχει δηλωθεί ενώ ο δεύτερος είναι αγνώστων προς το παρόν στοιχείων - Ολοκληρώθηκε το έργο συντονισμού, ανακοίνωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος INTIME / ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για δύο ακόμη αγνοούμενους του δυστυχήματος στα Τέμπη. Η μία αγνοούμενη έχει δηλωθεί, ενώ ο δεύτερος είναι αγνώστων προς το παρόν στοιχείων.

Συνολικά, 55 θύματα έχουν ταυτοποιηθεί επίσημα, έχουν παραδοθεί 51 σοροί και για τέσσερις έχει δρομολογηθεί η παραλαβή τους από τις οικογένειές τους.

Επίσης, 20 τραυματίες νοσηλεύονται σε τέσσερα νοσοκομεία, εκ των οποίων 7 σε ΜΕΘ, ενώ 61 τραυματίες έχουν εξέλθει της νοσηλείας τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ολοκληρώθηκε το έργο συντονισμού στο πεδίο των δράσεων και ενεργειών μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη από το κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Αρμόδιο για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, το οποίο και βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη στην Λάρισα.

Ένα έργο συντονισμού και παρακολούθησης δράσεων και ενεργειών, σε ένα πλαίσιο στενότατης συνεργασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και όλους τους υπεύθυνους, αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς.

Με απόλυτο σεβασμό στα θύματα του τραγικού δυστυχήματος που συγκλόνισε την πατρίδα μας, και τις οικογένειές τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνεται ότι:

  • Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν επισήμως ταυτοποιηθεί πενήντα πέντε (55) θύματα, για τα οποία έχουν εγκαίρως -και με την αρωγή ειδικών- ενημερωθεί οι οικογένειες και έχουν παραδοθεί οι σοροί (51 σοροί) ή έχει δρομολογηθεί η παραλαβή τους από τις οικογένειές τους (4 σοροί). Το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζεται για δύο (2) αγνοούμενους, εκ των οποίων μία (1) δηλωθείσα αγνοούμενη και ένας (1) αγνώστων -προς το παρόν- στοιχείων αγνοούμενος.
  • Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας, οι τραυματίες που νοσηλεύονται σε τέσσερα (4) νοσοκομεία είναι είκοσι (20), εκ των οποίων οι επτά (7) είναι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Σημειώνεται, ότι εξήντα ένας (61) τραυματίες έχουν εξέλθει της νοσηλείας τις προηγούμενες ημέρες.
  • Σύμφωνα με τα στοιχεία και την εικόνα από όλους τους εμπλεκόμενους στο έργο συλλογής και αποκατάστασης στο πεδίο του τραγικού δυστυχήματος, έχουν περισυλλεχθεί και μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τα συντρίμμια και τα βαγόνια του τραγικού δυστυχήματος των δύο αμαξοστοιχιών, που περιλάμβανε είκοσι τέσσερα (24) βαγόνια/μηχανές συνολικού βάρους κοντά στους 2.000 τόνους, ενώ ο χώρος έχει αποκατασταθεί.

Μετά την παρουσία στο πεδίο, το έργο συντονισμού, υποστήριξης και αρωγής συνεχίζεται, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλους τους υπεύθυνους και αρμόδιους και, πάντα, με απόλυτο σεβασμό στα θύματα, στις οικογένειες, στους οικείους, καθώς και στην Ελληνική κοινωνία.

Συνεχίζεται το θρίλερ με την 23χρονη Εριέττα

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται ο εφιάλτης που ζουν οι γονείς της 23χρονης Εριέττας, φοιτήτριας της Αρχιτεκτονικής, η οποία ταξίδευε με το τρένο του θανάτου.

Οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τα ίχνη της 23χρονης, ενώ η Εριέττα δεν έχει έρθει σε επικοινωνία από το βράδυ της Τρίτης με τους γονείς της, οι οποίοι περιμένουν το τηλέφωνο να χτυπήσει για να μάθουν για την κόρη τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ