ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία για Ωρωπό: Μπροστά σε δήμο και ΕΛ.ΑΣ. το απάνθρωπο περιστατικό

Καταγγελία για Ωρωπό: Μπροστά σε δήμο και ΕΛ.ΑΣ. το απάνθρωπο περιστατικό
Σύμφωνα με τη δικηγόρο οι δύο διασώστες δεν κατάβρεξαν τη γυναίκα αλλά την «έσωσαν» ΕΡΤ

Στην καταγγελία ότι το πλήρωμα ιδιωτικού ασθενοφόρου στον Ωρωπό κατάβρεξε την ηλικιωμένη γυναίκα στην πυλωτή πολυκατοικίας παρουσία ανθρώπου του δήμου και αστυνομικούς, προχώρησε η δικηγόρος των δύο διασωστών, Βάσω Πανταζή.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της δικηγόρου, η οποία μίλησε στον ΑΝΤ1, οι δύο διασώστες «έπλυναν» με λάστιχο την ηλικιωμένη που ήταν πάνω σε μια κουβέρτα μπροστά στους αστυνομικούς και άνθρωπο του δήμου.

Όπως επέμενε η δικηγόρος των διασωστών, το πλήρωμα δεν κατάβρεξε τη γυναίκα αλλά την «έσωσε». Κι αυτό γιατί, όπως επέμενε να λέει, «η γυναίκα ζούσε σε ένα σπίτι - υγειονομική βόμβα». Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πει ότι δεν μπορούσαν να τη βάλουν μέσα στο ασθενοφόρο γιατί «έπρεπε να την πλύνουν».

Πλεύρης: Περιστατικό που φτάνει στα όρια του βασανισμού

Για απαράδεκτο περιστατικό που «φτάνει στα όρια βασανισμού ενός ατόμου», έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο Mega.

Επανέλαβε πως το συγκεκριμένο πλήρωμα είναι ιδιωτικού ασθενοφόρου που έχει σύμβαση με το δήμο Ωρωπού και πως το υπουργείο Υγείας δεν έχει καμία αρμοδιότητα.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι ο ένας από τα δύο άτομα του πληρώματος είναι Δαφνί και είχε λάβει άδεια από το υπηρεσιακό συμβούλιο να ασκεί παράλληλα ιδιωτικό έργο.

«Παρόλο που αυτή την απάνθρωπη συμπεριφορά την κάνει ως ιδιώτης σε ιδιωτικό έργο, προφανώς δεν έχει θέσει στο δημόσιο σύστημα υγείας. Ήδη έχει ήδη τεθεί σε αργία από εχθές και παράλληλα κινείται η διαδικασία του πειθαρχικού ελέγχου», τόνισε ο κ. Πλεύρης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ