ΕΛΛΑΔΑ

Ακατάσχετα τα έξοδα κηδειών που γίνονται δημοσία δαπάνη – Νέα τροπολογία

Ακατάσχετα τα έξοδα κηδειών που γίνονται δημοσία δαπάνη – Νέα τροπολογία
Η διάταξη κατατέθηκε προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν δυσκολίες οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ανεκχώρητα και ακατάσχετα θα είναι τα έξοδα κηδείας προσώπων που κηδεύονται δημοσία δαπάνη, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Η διάταξη κατατέθηκε προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν δυσκολίες εκταμίευσης οι συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, που θα κηδευτούν δημοσία δαπάνη.

Ειδικότερα, προβλέπει ότι τα εν λόγω ποσά ορίζονται ως ανεκχώρητα και ακατάσχετα στα χέρια του Δημοσίου ή Τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης.

Διαβάστε την τροπολογία πατώντας εδώ

Δεν εμπίπτουν σε καμία κατηγορία εισοδήματος, δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε κράτηση ή εισφορά, δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες και τα νομικά τους πρόσωπα, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Επίσης, δεν υπολογίζονται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ