ΕΛΛΑΔΑ

Ο αποχαιρετισμός γυμνάσιου του Κορδελιού, στο νεότερο θύμα των Τεμπών

Ο αποχαιρετισμός γυμνάσιου του Κορδελιού, στο νεότερο θύμα των Τεμπών
Τα παιδιά δημιούργησαν δύο ξεχωριστές γωνίες για τον Παναγιώτη για να τον αισθάνονται κοντά τους ΑΠΕ - ΜΠΕ

«Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδια απ’τα σπίτια τους», είναι ένα από τα μηνύματα που έχουν γράψει οι συμμαθητές και καθηγητές του 1ου γυμνασίου Ελευθερίου Κορδελιού, που αποχαιρετούν τον 15χρονο Παναγιώτη Μπουρνάζη, το μικρότερο θύμα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Πάνο μου, να μας προσέχεις από εκεί ψηλά», «Θα είσαι πάντα στην καρδιά μας», «Εκεί ψηλά θα είσαι στην αγκαλιά του πατέρα και της μητέρας σου», «Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδια απ’τα σπίτια τους, γίνονται άγγελοι και μας προσέχουν», είναι μερικά από τα εκατοντάδες τα μηνύματα που αφησαν στο σχολείο, δίπλα σε λευκά λουλούδια και κεράκια.

«Όταν ενημερωθήκαμε για τον Παναγιώτη, ήταν πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση. Στο σχολείο μας τα μισά παιδιά μέσα στις τάξεις ήταν βουβά και τα υπόλοιπα έκλαιγαν με λυγμούς», σημειώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Κορδελιού Αντώνης Θεοχαρόπουλος και εξηγεί ότι τα παιδιά δημιούργησαν δύο ξεχωριστές γωνίες για τον Παναγιώτη για να τον αισθάνονται κοντά τους.

«Έχουμε δημιουργήσει μαζι με τα παιδιά, μέσα στο σχολείο, δυο γωνίες έκφρασης και συμπαράστασης για τους συμμαθητές, τους φίλους και τους καθηγητές του Παναγιώτη. Αρχικά τοποθετήσαμε όλα αυτά τα μηνύματα και τη φωτογραφία του, στο θρανίο του, αλλά τελικά αποφασίσαμε ότι είναι καλύτερα να υπάρχουν οι γωνιές του, έξω από την αίθουσα διδασκαλίας. Όλοι έχουν αφήσει λευκά λουλούδια και τα μήνυμά τους για τον τραγικό χαμό του. Όλα απευθύνονται στον Παναγιώτη», ανέφερε.

Τα παιδιά αισθάνονται θλίψη αλλά και οργή για τον άδικο χαμό του συμμαθητή τους, υπογραμμίζει. «Δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Στόχος μας είναι σιγά- σιγά να επανέλθουμε στην ομαλότητα. Ήδη ζητήσαμε απο τη Διευθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βοήθεια και σήμερα θα έρθουν στο σχολειο ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργος, προκειμένου να παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη στα παιδιά και να μας συμβουλέψουν για τους τρόπους με τους οποίους θα πρεπει να διαχειριστούμε την κατάσταση στη συνέχεια», επισημαίνει ο κύριος Θεοχαρόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ