ΕΛΛΑΔΑ

Σύσταση ΕΒΕΑ σε επιχειρήσεις και καταστήματα: Μείνετε κλειστά τις ώρες των κινητοποιήσεων

Σύσταση ΕΒΕΑ σε επιχειρήσεις και καταστήματα: Μείνετε κλειστά τις ώρες των κινητοποιήσεων
«Για την προστασία της ασφάλειας των εργαζομένων, των πολιτών και των ίδιων των επιχειρήσεων, αλλά και για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» eurokinissi

Σύσταση απευθύνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών στα μέλη του προκειμένου, επιχειρήσεις και καταστήματα του κέντρου της Αθήνας να παραμείνουν κλειστά, αύριο, κατά τις ώρες των κινητοποιήσεων «για την προστασία της ασφάλειας των εργαζομένων, των πολιτών και των ίδιων των επιχειρήσεων, αλλά και για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων».

Στο μεταξύ όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών η ΕΛ.ΑΣ ζήτησε από τους εμπόρους την συνεργασία τους, στις οδηγίες της αστυνομίας. «Αυτές, ίσως απαιτήσουν ακόμα και το προσωρινό κλείσιμο των καταστημάτων, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο, καθώς και την αποκομιδή χαρτονιών και εύφλεκτων αντικειμένων από τις προσόψεις, με σκοπό την αποτελεσματικότερη προστασία επιχειρήσεων εργαζόμενων και επισκεπτών της πόλη» όπως σημειώνει ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΒΕΑ αναφέρει τα εξής:

«Ενόψει των αυριανών απεργιακών κινητοποιήσεων, το ΕΒΕΑ απευθύνει σοβαρή σύσταση προς τα μέλη του επιχειρήσεις και καταστήματα του κέντρου της Αθήνας να παραμείνουν κλειστά κατά τις ώρες των κινητοποιήσεων για την προστασία της ασφάλειας των εργαζομένων , των πολιτών και των ιδίων των επιχειρήσεων , αλλά και για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων , σε περίπτωση πρόκλησης επεισοδίων , καθώς και για τη διευκόλυνση συμμετοχής όποιων επιθυμούν στις ειρηνικές εκδηλώσεις.

Όπως το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και αναφαίρετο, ομοίως ιερή και πρώτιστης σημασίας για το κοινωνικό σύνολο είναι η ασφάλεια των πολιτών, η προστασία της περιουσίας όλων των εμπόρων και των επαγγελματιών και η διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης».

Από την πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την αγωνία του εμπορικού κόσμου» αναφέρει τα εξής: «Με αφορμή τις αυριανές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, επικοινώνησε με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, εκφράζοντας την αγωνία του εμπορικού κόσμου της πρωτεύουσας.Ο αρχηγός διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του ΕΣΑ ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, επιχειρώντας με όλες τις δυνάμεις της για να διατηρήσει την εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Παρόλα αυτά, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ζήτησε από τους εμπόρους να είναι σε απόλυτη συνεργασία με την αστυνομία, εφαρμόζοντας τις οδηγίες της. Αυτές, ίσως απαιτήσουν ακόμα και το προσωρινό κλείσιμο των καταστημάτων, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο, καθώς και την αποκομιδή χαρτονιών και εύφλεκτων αντικειμένων από τις προσόψεις, με σκοπό την αποτελεσματικότερη προστασία επιχειρήσεων εργαζόμενων και επισκεπτών της πόλης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ