ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας: Φωτοβολίδες και όπλο-ρέπλικα σε σακίδια

Συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας: Φωτοβολίδες και όπλο-ρέπλικα σε σακίδια
Σε 14 προσαγωγές και δύο συλλήψεις νεαρών που είχαν φωτοβολίδες στα σακίδιά τους, προχώρησε η αστυνομία το μεσημέρι της Τετάρτης (08/03) στο κέντρο της Αθήνας EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Σε 7 συλλήψεις και 14 προσαγωγές νεαρών, προχώρησε η αστυνομία το μεσημέρι της Τετάρτης (08/03) στο κέντρο της Αθήνας. Στα σακίδιά τους, είχαν φωτοβολίδες, πέτρες και ρόπαλα, ενώ βρέθηκε ακόμα και ένα όπλο-ρέπλικα.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Ήδη διαδηλωτές έχουν κατακλείσει τους δρόμους από την πλατεία Κάνιγγος έως και το Σύνταγμα. Στα Προπύλαια σύμφωνα με την αστυνομία, στη συγκέντρωση βρίσκονται περί τα 5.000 άτομα.

Στα συνθήματα και τα πανό των διαδηλωτών, κυριαρχούν μηνύματα για την τραγωδία των Τεμπών.

Απροσπέλαστο είναι το κέντρο της Αθήνας καθώς εκτός από τους διαδηλωτές και η τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστήμιου και στην οδό Σταδίου.

Υπενθυμίζεται ότι ακινητοποιημένα θα μείνουν σήμερα λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα και προαστιακός λόγω της απεργίας που πραγματοποιούν συνδικάτα και εργατικά κέντρα, με κύρια αιτήματα να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για σήμερα, Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ