ΕΛΛΑΔΑ

«Κατάλαβα ότι ο γιος μου δεν ζούσε» λέει ο πατέρας του μηχανοδηγού του εμπορικού τρένου

«Κατάλαβα ότι ο γιος μου δεν ζούσε» λέει ο πατέρας του μηχανοδηγού του εμπορικού τρένου
«Παίρνω τηλέφωνο τον γιο μου αλλά ήταν νεκρό και κατάλαβα ότι δεν είναι στη ζωή» λέει ο πατέρας του μηχανοδηγού EUROKINISSI / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

Συγκλονίζει ο πατέρας του μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας που έχασε το γιο του στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Μόλις είδα ότι δεν απαντούσε στο κινητό κατάλαβα ότι ο γιος μου έφυγε από τη ζωή», αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Είμαστε στο Λιανοκλάδι για το τριήμερο. Την Τρίτη μου λέει ο γιος μου, ματέρα θα με κατεβάσεις στο σταθμό να φύγω για Θεσσαλονίκη γιατί το βράδυ ήταν στο δρομολόγιο από τη Θεσσαλονίκη για Αθήνα. Του είπα πάρε με οταν ξεκινήσεις να ξέρουμε ότι έφθασε καλά. Του τηλεφώνησα εγώ στις 9 παρά 10, και μου λέει μπαμπά σε παίρνω σε δύο λεπτά. Πραγματι με πήρε και μου είπε ότι ξεκινάει το ταξίδι στις 9 και του ευχήθηκα καλό ταξίδι.
Κατά τη μία το βράδυ, και ενώ είμαστε στο σπίτι στην Αθήνα με τη σύζυγό μου, ακούω από τη κρεβατοκάμαρα "Παναγιά μου το παιδί μου". Μου είπε η σύζυγος ότι έγινε το δυστύχημα στα Τέμπη. Παίρνω τηλέφωνο τον γιο μου αλλά ήταν νεκρό και κατάλαβα ότι δεν είναι στη ζωή και λέω δεν ξέρω τι θα έχει απομείνει από αυτόν».

Ο ίδιος τόνισε καταρχάς ότι «δυστυχώς αιωρείται ακόμα μία λανθασμένη πληροφορία ότι τον γιο μου όλοι τον είχαν σαν επιβάτη στην επιβατική αμαξοστοιχία. Πώς μπορεί να γίνεται αυτό να είναι συγχρόνως επιβάτης στην αμαξοστοιχία και να είναι και οδηγός στην εμπορική; Αυτό, ήταν λανθασμένη πληροφορία». Ο ίδιος είπε ότι δεν καταδικάζει κανέναν, «τα έχει αναλάβει η δικαιοσύνη αυτά». Ο ίδιος μέσα στο βαρύ του πένθος συγκίνησε λέγοντας «στην οικογένεια του σταθμάρχη δίνω τα ειλικρινά θερμά μου συλλυπητήρια γιατί χάθηκε και αυτός ως άνθρωπος. Τώρα ως υπηρεσία εκεί, φταίει δεν φταίει, πού φταίει, τι δεν κάνει αυτό θα τα βρούνε άλλοι. Εγώ δεν καταδικάζω, μα δεν καταδικάζω κανέναν».

Σε άλλο σημείο ο πατέρας του μηχανοδηγού διερωτήθηκε «αυτός που έχει 30 χρόνια επάνω στο επιβατηγό, τριάντα χρόνια έχει επάνω στη γραμμή, όταν ξεκινάει από τη Λάρισα να φύγει -εγώ λέω ότι ναι, έκανε λάθος ο σταθμάρχης και δε γύρισε το κλειδί ξανά – αυτός, βγαίνοντας έξω δεν βλέπει ότι δεν είναι στην κανονική του γραμμή, ότι είναι στη γραμμή καθόδου και όχι στην ανόδου;[…] να πει σε ποια γραμμή με έχεις και συνεχίζω; σε ποια γραμμή με έχεις και συνεχίζω βρε Λάρισα; Αν μη τι άλλο. Δεν το είπε αυτός, ο διπλανός του; Ο άλλος, ο συνοδηγός του, δεν έπρεπε να το πει;».

Σχετικά με τον σταθμάρχη ο πατέρας του μηχανοδηγού σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Δεν δούλεψε το κουμπί. Ωραία, δεν έχεις όμως μπροστά σου το πάνελ που βλέπεις; Για πέντε έξι λεπτά φαινόταν μέσα από τα τρένα που κινούνταν. Που σημαίνει – για μένα η γνώμη μου είναι δεν το καταδικάζω – ή μάλλον έφυγε από εκεί[…] και έγινε αυτό το τραγικό δυστύχημα που έγινε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ