ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση για να πάνε βουλευτές του στο συλλαλητήριο

Βουλή: Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση για να πάνε βουλευτές του στο συλλαλητήριο
Με την πρόταση Σκουρλέτη συμφώνησαν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αποχώρησε προσωρινά από τη συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μετάσχουν οι βουλευτές του στη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Το αίτημα που διατυπώθηκε νωρίτερα από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ για διακοπή της συνεδρίασης δεν έγινε αποδεκτό, με τον Πανό Σκουρλέτη να κάνει λόγο για πράξη ασέβειας προς τους νεκρούς.

«Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα θα αποχωρήσει και θα επανέλθει μετά από μια ώρα για να είμαστε στο πλάι της νεολαίας», είπε με τον αντιπρόεδρο Χαράλαμπος Αθανασίου να απαντά ότι το Κοινοβούλιο τίμησε τους νεκρούς του τραγικού δυστυχήματος, διακόπτοντας τις εργασίες του κατά τη διάρκεια του τριήμερου εθνικού πένθους.

Με την πρόταση Σκουρλέτη συμφώνησαν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ. Εκπρόσωπος και των δύο κομμάτων παραμένει ωστόσο, προς ώρας στην αίθουσα της Ολομέλειας

«Πίσω από τη συγγνώμη υπάρχει η συντριβή μας και όχι η υποκρισία κ. Σκουρλέτη. Δεν κρυβόμαστε. Αναγνωρίζουμε ευθύνες και προσπαθούμε η συγγνώμη μας να μετουσιωθεί σε πράξη ώστε να μην ζήσουμε τέτοιες τραγωδίες κάτι που δεν έκανε η δική σας κυβέρνηση σε αντίστοιχες υποθέσεις. Σε όλα έχουν δοθεί απαντήσεις: για την συγγνώμη που ζητήσαμε και εσείς όχι. Για τις ευθύνες που αναλάβαμε και εσείς όχι. Για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που εσείς κάνατε. Για τις δικές μας τοποθετήσεις και για την σιωπή του κ. Σπίρτζη. Δεν θα σας ακολουθήσουμε στην ένταση», αντέτεινε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ