ΕΛΛΑΔΑ

Aγωγή της Hellenic Train κατά του ΟΣΕ για μη ορθή συντήρηση εκκρεμεί από το Δεκέμβριο

Aγωγή της Hellenic Train κατά του ΟΣΕ για μη ορθή συντήρηση εκκρεμεί από το Δεκέμβριο
Η ιταλική εταιρεία αναφέρεται σε εργασίες που έκανε από 14 Σεπτεμβρίου του 2017 έως 28 Φεβρουάριου του 2019, με το κόστος τους να ανέρχετα στο 1.149.000 ευρώ EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Από τον Δεκέμβριο του 2022 εκκρεμεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αγωγή της Hellenic Train στον ΟΣΕ, ζητώντας 1.149.000 ευρώ συν 275.000 από ΦΠΑ, για μη ορθή συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, από τις 29/12/2022 η Hellenic Train είχε καταθέσει αγωγή κατηγορώντας τον ΟΣΕ για παραβίαση της υποχρέωσή του, για την ορθή συντήρηση της σιδηροδρομικής υποδομής.

Υποστηρίζει, πως ο ΟΣΕ «παρά τις οχλήσεις» δεν αποκατέστησε τα προβλήματα με αποτέλεσμα η εταιρεία να χρεώνεται «για εργασίες συμπληρωματικής συντήρησης από τις 14 Σεπτεμβρίου του 2017. Ποσά τα οποία οφείλονται αποκλειστικά στην κακή κατάσταση της υποδομής και τη μη άρση των σχετικών προβλημάτων».

Η ιταλική εταιρεία αναφέρεται σε εργασίες που έκανε από 14 Σεπτεμβρίου του 2017 έως 28 Φεβρουάριου του 2019, με το κόστος τους να ανέρχετα στο 1.149.000 ευρώ.

«Η ανωτέρω περιγραφή της κατάστασης του δικτύου ανάγεται σε χρονικό διάστημα πριν τις 14 Σεπτεμβρίου 2017 και σε παραλείψεις που θα μπορούσαν να έχουν διευθετηθεί από την απονομή των σχετικών αρμοδιοτήτων στον ΟΣΕ ο οποίος ωστόσο επέλεξε να επιδείξει πλήρη αδιαφορία σχετικά με τα ζητήματα αυτά.

Οι ανωτέρω ελλείψεις και παραλείψεις εκ μέρους του ΟΣΕ και η εντεύθεν παραβίαση της υποχρεώσης του για συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου είχε ως αποτέλεσμα την ανάγκη αντιμετώπισης των τεράστιων προβλημάτων λειτουργίας του τροχαίου υλικού που χρησιμοποιεί η Hellenic Train μέσω εργασιών που μπορούσαν να το καταστήσουν τουλάχιστον ασφαλές και δυνάμενο να εκτελέσει δρομολόγια» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ