Συνεχίζεται η απεργία των σιδηροδρομικών – Θα συναντηθούν σήμερα με Γεραπετρίτη
Παραμένει το «φρένο» σε τρένα και Προαστιακό έως και την Παρασκευή (10/03), καθώς οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.
Οι σιδηροδρομικοί, απαιτούν ασφαλή, ποιοτικό και δημόσιο σιδηρόδρομο.
«Μετά τη λήξη της (απεργίας) θα επαναπροσδιορίσουμε τη στάση μας, γιατί ο αγώνας μας για την απόδοση ευθυνών και ασφάλεια των μεταφορών δεν τελειώνει εδώ. Το οφείλουμε σε όλους τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα, ως ελάχιστο φόρο τιμή», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.
Οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΠΟΣ-ΜΣΤ), θα συναντηθούν σήμερα με τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο και για θέματα υποδομών και μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη.
Ο κ. Γεραπετρίτης ανακοίνωσε την Τετάρτη (08/03) μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία των σιδηροδρόμων, με κύριο την υποχρεωτική ύπαρξη δύο σταθμαρχών ανά σταθμό και μειωμένο μεταφορικό έργο (σε επίπεδο δρομολογίων ή και σταθμών).
Εκτίμησε πως είναι εφικτό να επανεκκινήσει ο σιδηρόδρομος προς τα τέλη του μήνα, ενώ όπως είπε θα γίνει ό,τι απαιτείται προκειμένου να λειτουργήσει με συνθήκες απόλυτης ασφάλειας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γεραπετρίτης: Στόχος η επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου έως το τέλος του μήνα
Σέρρες: Στο «μικροσκόπιο» η εμπλοκή κι άλλων προσώπων στον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 17χρονου - Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
11:31
CES 2026: Ρομπότ, νέες τεχνολογίες τηλεόρασης και «τριπλά» smartphones στις νέες τάσεις
11:22
Καιρός: Έρχεται έκτακτο δελτίο από ΕΜΥ για την ψυχρή εισβολή με κρύο και χιόνια - Η ανάρτηση Κολυδά
11:11
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ : Γιατί οι ταραχές στο Ιράν είναι διαφορετικές από άλλες φορές - Το διακύβευμα και ο παράγοντας «νέοι» (pics&vid)
11:00