ΕΛΛΑΔΑ

Αφύλακτες διαβάσεις στην Αθήνα - Με μανιβέλα κατεβαίνουν οι μπάρες στον Κολωνό

Αφύλακτες διαβάσεις στην Αθήνα - Με μανιβέλα κατεβαίνουν οι μπάρες στον Κολωνό
Κάθε φορά που πλησιάζει αμαξοστοιχία στο σημείο, ένας υπάλληλος κατεβάζει χειροκίνητα τις μπάρες έπειτα από συνεννόηση με τον σταθμάρχη ή τον μηχανοδηγό Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/ Αρχείο

Αφύλακτες είναι διαβάσεις τρένων στην Αθήνα με αποτέλεσμα να ελλοχεύει κίνδυνος για τους οδηγούς, τους επιβάτες αλλά και τους πεζούς που διέρχονται από τα σημεία καθημερινά. 

Ειδικότερα, σε αυτοψία που έκανε η ΕΡΤ, οι μπάρες σε σιδηροδρομική διάβαση στον Κολωνό κατεβαίνουν με μανιβέλα ενώ άλλο ένα τρωτό σημείο του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, βρίσκεται στη συμβολή της Άγιου Μελετίου με την Λ. Κωνσταντινουπόλεως στην Αττική.

Επικίνδυνο είναι το σημείο της φυλασσόμενης διάβασης στη συμβολή της Λεωφόρου Κωνσταντινουπόλεως με την οδό Αγίου Μελετίου, στην περιοχή του Κολωνού, σε ένα πολυσύχναστο σημείο από το οποίο καθημερινά περνούν εκατοντάδες οχήματα και πεζοί.

Και σε αυτή τη διάβαση την ευθύνη για το ανεκατέβασμα της μπάρας την έχει ένας υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας, ο οποίος χρησιμοποιεί τη μανιβέλα για να το κάνει. Κάθε φορά που πλησιάζει η αμαξοστοιχία, ο υπάλληλος κατεβάζει χειροκίνητα τις μπάρες μετά από συνεννόηση με τον σταθμάρχη ή τον μηχανοδηγό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στο φυλάκιο βρίσκεται συνήθως ένας υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με αυτό το σημαντικό καθήκον.

Για το θέμα μίλησε και ο δημοσιογράφος Κώστας Ντελέζος λέγοντας ότι «είναι αιματοβαμμένες όλες αυτές οι διαβάσεις». Και όπως είπε ο ίδιος «θυμάμαι τους κατοίκους των Σεπολίων να ζητούν επί χρόνια τη βύθιση των γραμμών του τρένου στο συγκεκριμένο σημείο, γιατί έχει δύο διαβάσεις στο πολύ κοντά και εκεί έχουν γίνει άπειρα ατυχήματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ