Κέντρο ζώων στη Ν. Αφρική ζητά να φιλοξενήσει το τιγράκι που εγκατέλειψαν στο Αττικό Πάρκο
Ανανεώθηκε:
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία «Νέμεσις» για τα ζώα, το περιβάλλον και το κυνήγι, ενδιαφέρθηκε για το τιγράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε κάδο έξω από το Αττικό Πάρκο και επικοινώνησε με τη Διεύθυνση Δασών του ΥΠΕΝ .
Όπως πληροφορήθηκε το νεαρό ζώο είναι πολύ εξαντλημένο και αφυδατωμένο λόγω κακής διατροφής, ζυγίζει μόνο 12 κιλά , δείχνει φιλικό αλλά μάλλον δεν αντιδρά λόγω της εξασθένησής του.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, με εντολή του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά, το ζώο θα υποβληθεί σε πλήρη κτηνιατρικό έλεγχο, ο οποίος θα περιλαμβάνει αιματολογικές εξετάσεις και μαγνητική τομογραφία.
Μία πρώτη ακτινογραφία έδειξε να υπάρχει κτηνιατρικός ήλος, που σημαίνει, πως έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Παράλληλα η «Νέμεσις» ενημέρωσε με επιστολή το ΥΠΕΝ και τον υφυπουργό, πως δέχτηκε τηλεφώνημα από μεγάλο κέντρο διάσωσης αγρίων ζώων από την Νότια Αφρική , οι υπεύθυνοι του οποίου εξέφρασαν την επιθυμία να αναλάβουν όλα τα έξοδα του ζώου, προκειμένου να μεταφερθεί στο εν λόγω κέντρο, αφού πρώτα ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του.
Η «Νέμεσις» θα παρακολουθεί και θα ενημερώνεται για τη πορεία της υγείας του ζώου και θα πράξει ότι είναι δυνατόν, ώστε να μεταφερθεί στο κέντρο διάσωσης.
Φαρμακείο αυτοκινήτων: Τι θα πρέπει να περιέχει το κιτ πρώτων βοηθειών από 1η Ιανουαρίου 2027
00:30
Ο Ρονάλντο επιστρέφει στην Εθνική Πορτογαλίας - Η πρώτη δήλωση μετά την επεισοδιακή αποχώρησή του
23:59
KKE για συλλαλητήριο στην Αθήνα: Μήνυμα εναντίωσης στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ
23:50
Ρούμπιο: Τι θα πει στην ομιλία του στην Πνύκα - Αναφορές στην αρχαία Ελλάδα με φόντο την Ακρόπολη
23:42