ΕΛΛΑΔΑ

Φάκελος Μαυρίκου: Η αστυνομική έρευνα, οι πραγματογνώμονες της οικογένειας, οι νέες διώξεις

Φάκελος Μαυρίκου: Η αστυνομική έρευνα, οι πραγματογνώμονες της οικογένειας, οι νέες διώξεις
CNN Greece

Όλα τα σενάρια εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές για το τι προκάλεσε την πυρκαγιά στο όχημα που οδηγούσε ο Παναγιώτης Μαυρίκος.

Αν και η νεκροτομή ενισχύει το σενάριο του δυστυχήματος, οι κάμερες της Αττικής Οδού έχουν καταγράψει διαρροή καυσίμων από το όχημα, σύμφωνα με πληροφορίες. Την ίδια ώρα, η οικογένεια του Παναγιώτη Μαυρίκου έχει ορίσει δικούς της εμπειρογνώμονες που θα εξετάσουν τα ευρήματα των αρχών.

Παράλληλα, μηνυτήρια αναφορά για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά αγνώστων δραστών, κατέθεσε στην Ασφάλεια Αττικής η σύζυγος του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου Αλέξη Κούγια.

Στην ανακοίνωση του συνηγόρου της οικογένειας Μαυρίκου, Αλέξη Κούγια, επισημαίνεται ότι στην μηνυτήρια αναφορά ορίζονται ως τεχνικοί σύμβουλοι ο Νικόλαος Διαμαντής, υποστράτηγος πυροσβεστικού σώματος, ειδικός σε θέματα διερεύνησης εμπρησμών και ο Γεώργιος Ραυτογιάννης, βαλλιστικός - εξεταστής ιχνών εργαλείων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ποινικολόγου, "ο λόγος που υπεβλήθη η ως άνω μηνυτήρια αναφορά είναι ότι η οικογένεια του εκλιπόντος, με αυτόν τον τρόπο και με τους τεχνικούς της συμβούλους, επιθυμεί να βοηθήσει τους διορισθέντες από την ελληνική αστυνομία πραγματογνώμονες, ώστε να διεκπεραιωθεί ταχύτατα η πραγματογνωμοσύνη και σε συνδυασμό με τις ειδικές γνώσεις τους να εκδοθεί ένα πλήρες και αναμφισβήτητο πόρισμα".

Ταυτοποίηση από το DNA

Επιβεβαιώθηκε και επισήμως ότι ο οδηγός του τζιπ Porsche Cayenne, που απανθρακώθηκε χθες στην Αττική Οδό, είναι ο εκδότης της Ακρόπολης Παναγιώτης Μαυρίκος, καθώς ταυτοποιήθηκε από το DNA, τα αποτελέσματα του οποίου βγήκαν το μεσημέρι της Παρασκευής.

Επίσης, από την νεκροτομή, οι ιατροδικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Παναγιώτη Μαυρίκου οφείλεται στην φωτιά που εκδηλώθηκε στο αυτοκίνητο και δεν υπάρχουν παθολογικά ευρήματα.

Ωστόσο, όπως σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, γίνεται ιστολογική και τοξικολογική εξέταση, για την περίπτωση που ο 42χρονος είχε καταναλώσει κάποιες ουσίες, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σε περίπου 15 ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη διερεύνηση που έκαναν οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ, στο αυτοκίνητο και στον τόπο του τραγικού συμβάντος, δεν βρέθηκαν στοιχεία έκρηξης εκρηκτικού ή εμπρηστικού μηχανισμού και αναμένεται η έκθεση των εγκληματολογικών εργαστηρίων.

Νέες ποινικές διώξεις για το κύκλωμα εκβιαστών

Νέες εξελίξεις υπήρξαν, την Παρασκευή, στην υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών δημοσιογράφων, καθώς αναζητούνται τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος στελεχών μιας τράπεζας και μιας ΔΕΚΟ, μετά από νέα στοιχεία που έφτασαν πριν λίγες ημέρες στα χέρια του 1ου Ειδικού Ανακριτή Βασίλη Ζιάκα.

Βάσει αυτών ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία κατά παντός υπευθύνου, σε συνδυασμό με τις διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου του νόμου 1608/50.

Από τους σκοτεινούς εκβιασμούς στο θάνατο

Το σκάνδαλο ξέσπασε στις 22 Φεβρουαρίου όταν οι αρχές συνέλαβαν τους Παναγιώτη Μαυρίκο, Τάκη Μουσσά και Χρήστο Φράγκο με την κατηγορία ότι είχαν στήσει κύκλωμα εκβιασμών.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο, οι έρευνες ξεκίνησαν τον Μάιο του 2015, όταν δημοσίευμα εφημερίδας του Παναγιώτη Μαυρίκου είχε προκαλέσει την παραίτηση διευθυντικού στέλεχος ΔΕΚΟ, προκαλώντας το ενδιαφέρον των αστυνομικών αρχών.

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό ρεπορτάζ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ