ΕΛΛΑΔΑ

Χήρα θύματος κατά της Hellenic Train: Μου ζητούν να επιστρέψω εντόκως την αποζημίωση

Χήρα θύματος κατά της Hellenic Train: Μου ζητούν να επιστρέψω εντόκως την αποζημίωση
Η οικογένεια του οδηγού που έχασε τη ζωή του σε σύγκρουση με τρένο σε αφύλακτη διάβαση το 2008 δικαιώθηκε το 2019, αλλά η εταιρία επανήλθε ζητώντας πίσω τα χρήματα INTIME

Μία απίστευτη περιπέτεια ζει εδώ και 15 χρόνια η οικογένεια θύματος σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Η οικογένεια οδηγού φορτηγού που έχασε τη ζωή του σε σύγκρουση με τρένο σε αφύλακτη διάβαση το 2008 δικαιώθηκε το 2019, αλλά η Hellenic Train επανήλθε, ζητώντας πίσω τα χρήματα που έδωσε ως αποζημίωση και διατροφή! Και όλα αυτά ενώ είναι τόσο φρέσκο το νέο δυστύχημα από τη σύγκρουση τρένων με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», τον Σεπτέμβριο του 2008, σημειώθηκε σε αφύλακτη διάβαση σύγκρουση φορτηγού με αμαξοστοιχία intercity που εκτελούσε το δρομολόγιο στη γραμμή Λάρισα - Βόλος και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους, ο μηχανοδηγός και ο οδηγός του οχήματος.

Η οικογένεια του οδηγού του φορτηγού προσέφυγε στα αστικά δικαστήρια διεκδικώντας αποζημίωση για ψυχική οδύνη, έξοδα κηδείας και διατροφή, μπλέκοντας σε μία πολύχρονη δικαστική περιπέτεια έως ότου δικαιωθεί το 2019.

Κύρια αιτία των καθυστερήσεων το θολό τοπίο αρμοδιοτήτων μεταξύ της Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) και του ΟΣΕ για το ποιος είχε ευθύνη για το δυστύχημα. Η οικογένεια δικαιώθηκε και οι δύο εταιρίες υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν εξ ημισείας τα ποσά που επιδικάστηκαν καθώς και 360 ευρώ τον μήνα για κάθε παιδί ως διατροφή μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Τα πράγματα άλλαξαν, ωστόσο, τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε και σταμάτησε η καταβολή των χρημάτων, καθώς οι εταιρίες είχαν κάνει αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, η οποία έγινε εν μέρει αποδεκτή για το μέρος που η Hellenic Train δήλωνε αναρμόδια για την ασφάλεια των αφύλακτων διαβάσεων και η εταιρία επανήλθε στην αγωγή της, ζητώντας να οριστεί δικάσιμος για τη συζήτηση της υπόθεσης ώστε να της επιστραφούν εντόκως τα χρήματα που έχουν καταβληθεί στην οικογένεια.

Σχολιάζοντας την κίνηση της Hellenic Train, η χήρα του οδηγού του φορτηγού, δήλωσε: «Το μόνο που θέλω είναι να καταβάλλουν τα αποφασισμένα από τα δικαστήρια και να τελειώνει η περιπέτεια που κρατάει 15 χρόνια, ώστε να μας αφήσουν να ζήσουμε με ηρεμία και αξιοπρέπεια». Το νέο δικαστήριο έχει οριστεί για το 2024.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ