ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση Εισαγγελέα για το τιγράκι που βρέθηκε σε κάδο στο Αττικό Πάρκο

Παρέμβαση Εισαγγελέα για το τιγράκι που βρέθηκε σε κάδο στο Αττικό Πάρκο
Η Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου παρενέβη αυτεπαγγέλτως για την υπόθεση με το λευκό τιγράκι που βρέθηκε σε κάδο στο Αττικό Πάρκο Facebook

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η υπόθεση με το λευκό  τιγράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε κάδο έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Συγκεκριμένα, η Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα παρενέβη αυτεπαγγέλτως μετά από πληροφορίες που είδαν φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες έχει καταγραφεί σε βίντεο ο άντρας που εγκατέλειψε το παράλυτο τιγράκι σε κάδο έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκκο.

Η ανώτατη εισαγγελέας ζήτησε να εντοπιστούν ο υπεύθυνοι της κακοποίησης και εγκατάλειψης του ζώου, που εκτιμάται ότι, είναι θύμα εμπορίου άγριων ζώων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου η οποία έχει την εποπτεία για όλα τα περιστατικά κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων ανά την επικράτεια, θα επισκεφτεί τις επόμενες ημέρες μαζί με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Σταθουλοπούλου, η οποία ασχολείται και αυτή με την κακοποίηση της τίγρης, το Αττικό Πάρκο για να δουν τη μικρή τίγρη στο πλαίσιο αυτοψίας, που διενεργούν για την υπόθεση.

Παράλληλα, η κ. Μασούρα ζήτησε από το Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό, να κατασχεθούν όλα τα βίντεο, που σύμφωνα με πληροφορίες προέρχονται από τέσσερις διαφορετικές κάμερες της περιοχής.

Επιπλέον η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από τον Γάλλο ιδρυτή του Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ που φροντίζει ο ίδιος προσωπικά το τιγράκι, να την ενημερώνει για την πορεία της υγείας του. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η υγεία του ζώου φαίνεται να βελτιώνεται, καθώς χθες, βγήκε στον ήλιο για πρώτη φορά και έφαγε με όρεξη.

Μάχη για τη ζωή του δίνει το τιγράκι: Το βίντεο της εγκατάλειψής του εξετάζει η Αστυνομία

Παρέμβαση Εισαγγελέα ζήτησε φιλοζωική οργάνωση

Νωρίτερα, την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας ζήτησε με επιστολή της η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις για τα ζώα», για το παράλυτο τιγράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε κάδο έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Επιστολή στους αρμόδιους κρατικούς φορείς και τη δικαιοσύνη έστειλε και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, προκειμένου να επιληφθούν της καταγγελίας για το τιγράκι.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσιςαπέστειλε επιστολή προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, στην οποία ζητά να γίνει ενδελεχής έλεγχος της υπόθεσης, ενώ αναφέρεται σε παλαιότερη υπόθεση παράνομης εκτροφής τίγρεων.

Ταυτόχρονα, αναφέρεται στο άμεσο ενδιαφέρον που επέδειξε «ξένος οργανισμός, περίθαλψης, διάσωσης, αποκατάστασης στη Νότια Αφρική, για να αναλάβει το μικρό τιγράκι όπως και όλα του τα έξοδα μεταφοράς του στο Κέντρο αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι, το μικρό άγριο ζώο, ηλικίας μόλις 4 μηνών, έχει μείνει παράλυτο από τη μέση και κάτων, ενώ τη φροντίδα του έχει αναλάβει η κλινική του Ζωολογικού Πάρκου. Την επόμενη εβδομάδα θα καθοριστεί και η τύχη του, οπότε και θα ολοκληρωθούν οι κτηνιατρικές εξετάσεις.

Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές διενεργούν, μέσω των καμερών ασφαλείας της περιοχής των Σπατών, τις συνθήκες υπό τις οποίες το ζώο εγκαταλείφθηκε στο σημείο.

Με βάση τα πλάνα από κάμερες απέναντι από το Πάρκο, κατέγραψαν το βράδυ πριν από την ημέρα που εντοπίστηκε το τιγράκι, ένα αυτοκίνητο, του οποίου ο οδηγός κατέβηκε και κατευθύνθηκε προς το σημείο που συνήθως τοποθετούνται οι κάδοι απορριμμάτων, όπου και παρέμεινε για ένα λεπτό. Κάτι που πιθανώς να βοηθήσει στην έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις για τα ζώα, το περιβάλλον και το κυνήγι, με επιστολή της στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας ζητάει να γίνει ενδελεχής έλεγχος για την υπόθεση του νεαρού τίγρη, που βρέθηκε πλησίον του Αττικού Πάρκου σε άθλια κατάσταση.

Η δε έρευνα να αφορά το πως βρέθηκε αυτό το ζώο στην Ελλάδα, αν εισήχθη νόμιμα ή παράνομα, αν προέρχεται από εκτροφή που έγινε στην Ελλάδα, ποιος χειρούργος το χειρούργησε και φυσικά τις συνθήκες που έζησε πριν βρεθεί σε αυτή τη κατάσταση κάτω από κάδο σκουπιδιών.

Αν η προηγούμενη καταγγελία μας από την Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία στις Εισαγγελίες Αθήνας και Κύπρου, που έγινε πριν ένα χρόνο για παράνομη εκτροφή τίγρεων είχε την αντιμετώπιση που έπρεπε, πιθανόν και το τιγράκι να μη βασανιζόταν και η εικαζόμενη παράνομη εκτροφή στις δυο χώρες να είχε αναδειχθεί .

Τέλος υπενθυμίζουμε τη γραπτή ενημέρωση της Νέμεσις προς το ΥΠΕΝ, για το άμεσο ενδιαφέρον που επέδειξε ξένος οργανισμός, περίθαλψης, διάσωση, αποκατάστασης στη Νότιο Αφρική, τη χώρα που είναι ο κατ’ εξοχήν φυσικός χώρος ζωής αυτών των ζώω, για να αναλάβει το μικρό τιγράκι όπως και όλα του τα έξοδα μεταφοράς του στο Κέντρο αυτό.

Η προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης του γεγονότος αυτού πάνω στο σώμα ενός πολύπαθου ζώου, καταδεικνύει για μια ακόμη φορά, την κομματικοποίηση της φιλοζωίας, που ξεκίνησε για πρώτη φορά στα χρονικά από τα γνωστά κέντρα και παράκεντρα.

Για τη Πανελλήνια Ομοσπονδία «Νέμεσις» για τα Ζώα, το Περιβάλλον και το Κυνήγι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ