ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη για τη ζωή του δίνει το τιγράκι: Το βίντεο της εγκατάλειψής του εξετάζει η Αστυνομία

Μάχη για τη ζωή του δίνει το τιγράκι: Το βίντεο της εγκατάλειψής του εξετάζει η Αστυνομία
Το τιγράκι που βρέθηκε στα κουπίδια δίνει τη δική του μάχη να κρατηθεί στη ζωή Facebook

Τις ελπίδες ότι το μικρό λευκό τιγράκι, που βρέθηκε πεταμένο στα σκουπίδια του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, θα διασωθεί, αναπτερώνει η βελτίωση που παρουσιάζει, καθώς για πρώτη φορά, βγήκε στον ήλιο και τρώει με όρεξη.

«Απολαμβάνει τον ήλιο που ποτέ πριν δεν είχε δει. Πλένει τα μπροστινά του πόδια. Τα πίσω είναι παράλυτα. Τρώει με όρεξη. Δέχτηκε τα χάδια μας με ευχαρίστηση. Σχεδόν γουργούριζε. Το τιγράκι των σκουπιδιών δίνει τη δική του μάχη να κρατηθεί στη ζωή, την ώρα που η αστυνομία εξετάζει βίντεο από τη στιγμή της εγκατάλειψής του», έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη.

Τι κατέγραψαν οι κάμερες κοντά στο Αττικό Πάρκο

Μικρή βελτίωση παρουσιάζει το λευκό τιγράκι, που βρέθηκε πεταμένο στα σκουπίδια του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, χωρίς δυστυχώς αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να περπατήσει, όπως υποστήριξε ο διευθυντής του πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ.

Όπως είπε ο κ. Λεσουέρ μιλώντας στην ΕΡΤ, το ζωάκι παρουσιάζει βελτίωση μετά από φροντίδα, τις ενέσεις και τις βιταμίνες που του χορηγήθηκαν.

Το τιγράκι δυστυχώς έχει πλήρη αδυναμία χρήσης των πίσω άκρων και φαίνεται πως εχει υποστεί στο παρελθόν χειρουργικη επέμβαση, με τον διευθυντή του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου να ισχυρίζεται πως ενδέχεται είτε να προέρχεται από τσίρκο είτε από καποιο εκτροφείο και ίσως το παράτησαν κοντά στο Αττικό, ώστε να το περιθάλψουν οι εργαζόμενοί του.

Μάλιστα, όπως είπε ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ, μιλώντας στην ΕΡΤ πλάνα από κάμερες απέναντι από το Πάρκο, κατέγραψαν το βράδυ πριν την ημέρα που εντοπίστηκε το τιγράκι, ένα αυτοκίνητο, του οποίου ο οδηγός κατέβηκε και κατευθύνθηκε προς το σημείο που συνήθως τοποθετούνται οι κάδοι απορριμμάτων, όπου και παρέμεινε για ένα λεπτό. Κάτι που πιθανώς να βοηθήσει στην έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ