ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τον βασανισμό καταδίκου από αστυνομικούς

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τον βασανισμό καταδίκου από αστυνομικούς
«Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή» αναφέρει η ανακοίνωση ΙΝΤΙΜΕ/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Εκτός από τις συλλήψεις των αστυνομικών μετά τις καταγγελίες για βασανισμό καταδίκου, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την υπόθεση.

Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου χθες, Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, τέσσερις αστυνομικοί, κατηγορούμενοι για βασανιστήρια και άλλες προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι αστυνομικοί (Αξιωματικός, Αστυφύλακες και Ειδικός Φρουρός) έχοντας την ευθύνη φύλαξης και μεταγωγής κρατουμένων σε Σωφρονιστικό Κατάστημα, προέβησαν σε πράξεις ξυλοδαρμού και βασανισμού σε βάρος αλλοδαπού κρατούμενου.

Κατασχέθηκε ρουχισμός που φορούσε ο κρατούμενος, ενώ επιπλέον εξετάσθηκε από Ιατροδικαστή. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Τι κατήγγειλε ο Αλβανός κατάδικος

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο CNN Greece, τρεις αστυνομικοί και ο επικεφαλής τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για βασανιστήρια και προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μετά από καταγγελία Αλβανού καταδίκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλβανός ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης για ναρκωτικά και ληστείες κατήγγειλε τους αστυνομικούς ότι την ώρα που ήταν μέσα στην κλούβα των μεταγωγών από τη Θεσσαλονίκη για Κορυδαλλό τον χτύπησαν στο κεφάλι, ενώ ζητούσε νερό κατά τη διαδρομή και δεν του έδιναν.

Επίσης κατήγγειλε ότι όταν έφτασε στον Κορυδαλλό του φόρεσαν κράνος για να μην φανούν τα χτυπήματα που είχε στο κεφάλι. Μέσα στην κλούβα ήταν έντεκα κρατούμενοι οι οποίοι επίσης καταθέτουν ότι οι αστυνομικοί χτύπησαν τον Αλβανό κατάδικο, ενώ για το κράνος ισχυρίζονται ότι το φορούσε γιατί προσπαθούσε να χτυπήσει το κεφάλι του ο ίδιος στην κλούβα.

Πάντως όταν έφτασε στον Κορυδαλλό ένας αρχιφύλακας τον φυλακών εντόπισε τα σημάδια στο κεφάλι του κρατούμενου και ειδοποίησε τους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι και προχώρησαν στις συλλήψεις των τεσσάρων αστυνομικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ