ΕΛΛΑΔΑ

Τρένο είχε πέσει πάνω σε Ι.Χ στη Χαμοστέρνας: Από θαύμα δεν υπήρξαν νεκροί

Τρένο είχε πέσει πάνω σε Ι.Χ στη Χαμοστέρνας: Από θαύμα δεν υπήρξαν νεκροί
Ο συρμός συνέχισε την πορεία του και έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο που ήταν ακινητοποιημένο πάνω στις γραμμές EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την ώρα που οι δικαστικές έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για την διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας στα Τέμπη, στο φως της δημοσιότητας, έρχεται ένα παρολίγον σιδηροδρομικό ατύχημα κατά το οποίο από τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο OPEN το περιστατικό σημειώθηκε στις 18 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, όταν συρμός που βρισκόταν εν κινήσει, επιχείρησε να περάσει από ισόπεδη διάβαση στην οδό Χαμοστέρνας και Πειραιώς. Πρόκειται για ένα σημείο από το οποίο, καθημερινά, περνάνε χιλιάδες οχήματα και οδηγοί.

Ο συρμός κινείτο στο σημείο και ο φύλακας της διάβασης έκανε φωτεινό σήμα στον μηχανοδηγό για να περάσει κανονικά. Μάλιστα, οι μπάρες των αυτοκινήτων είχαν κατέβει.

Ωστόσο, 70 μέτρα πιο κάτω είχε ακινητοποιηθεί αυτοκίνητο πάνω στις γραμμές. Καθώς ο μηχανοδηγός, όμως, είχε δώσει το «πράσινο φως», ο συρμός συνέχισε την πορεία του και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open που επικαλείται πηγές του ΟΣΕ, δεν είχαν ενημερωθεί ούτε ο φύλακας ούτε ο μηχανοδηγός.

Η οδηγός είχε ενημερώσει την Τροχαία «και όχι μόνο», σύμφωνα με έγγραφο που έχει στην κατοχή του και παρουσίασε το OPEN.

Μάλιστα για το θέμα είχαν είχαν ενημερωθεί και οι επικεφαλής της ΡΑΣ, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ και η εταιρεία Hellenic Train.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ