ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο Σύνταγμα: Δέκα προσαγωγές και δύο συλλήψεις στις διαδηλώσεις για τα Τέμπη

Συλλαλητήριο Σύνταγμα: Δέκα προσαγωγές και δύο συλλήψεις στις διαδηλώσεις για τα Τέμπη
Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, στην Πλατεία Καραϊσκάκη σημειώθηκε μεμονωμένο περιστατικό, με ομάδα ατόμων που εκτόξευσε πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε αρκετές προσαγωγές, αλλά και δύο συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου που πραγματοποίησαν σήμερα στο Σύνταγμα εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και συνδικάτα, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου 20 χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στη Πλατεία Συντάγματος, που στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας κινούμενα επί της οδού Πανεπιστημίου, ενώ ακολούθως διασπάστηκαν και κινήθηκαν σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, στην Πλατεία Καραϊσκάκη σημειώθηκε ένα μεμονωμένο περιστατικό, όταν ολιγομελής ομάδα ατόμων εκτόξευσε μάρμαρα, πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων προκαλώντας παράλληλα μικροφθορές. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι αστυνομικές δυνάμεις για να αποκρούσουν τις επιθέσεις πραγματοποίησαν περιορισμένη χρήση χημικών.

Τέλος, όπως επισημαίνεται από την Αστυνομία, συνολικά πραγματοποιήθηκαν 10 προσαγωγές και 2 συλλήψεις ατόμων, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ