ΕΛΛΑΔΑ

Διεγράφη από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ο Κων. Πλεύρης μετά τους ναζιστικούς χαιρετισμούς

Διεγράφη από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ο Κων. Πλεύρης μετά τους ναζιστικούς χαιρετισμούς
Η ομόφωνη απόφαση του Α΄ Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (πρόεδρος ο Χαράλαμπος Συμεωνίδης) δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και είναι άμεσα εκτελεστή ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Διαγράφηκε από τα μητρώα του πρώτου επιστημονικού Συλλόγου της χώρας ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Πλεύρης, μετά τον -κατ’ επανάληψη- ναζιστικό χαιρετισμό του μέσα στην αίθουσα, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Η ομόφωνη απόφαση του Α΄ Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (πρόεδρος ο Χαράλαμπος Συμεωνίδης) δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και είναι άμεσα εκτελεστή. Κατά συνέπεια η πειθαρχική απόφαση ισχύει μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της πιθανολογούμενης έφεσης που θα ασκήσει ενώπιον του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Με την κοινοποίηση της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου ο κ. Πλεύρης, συνήγορος υπεράσπισης του Γιάννη Λαγού, θα πρέπει να καταθέσει την επαγγελματική του ταυτότητα ως μέλους του ΔΣΑ. Κατόπιν αυτού δεν θα μπορεί να ασκεί δικηγορία, ενώ ταυτόχρονα θα «παγώσει» στο ηλεκτρονικό σύστημα του Συλλόγου η έκδοση γραμματίων προείσπραξης στο όνομά του.

Της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ είχε προηγηθεί κοινωνική κατακραυγή για μία πράξη που δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή στο εσωτερικό μίας αίθουσας και μιας διαδικασίας που υπάγονται στους κανόνες του κράτους δικαίου και των δημοκρατικών θεσμών, καθώς και οι σχετικές ενέργειες του προέδρου του Συλλόγου Δημήτρη Βερβεσού, της συντονίστριας των Πειθαρχικών Τμημάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Μαρινέττας Γούναρη-Χατζησαράντου και του πρόεδρου των Πειθαρχικών Συμβουλίων του ΔΣΑ Ζήση Κωνσταντίνου.

Παράλληλα, σε εκκρεμότητα βρίσκεται το ποινικό σκέλος σε βάρος του Κωνσταντίνου Πλεύρη μετά την εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου για διεξαγωγή εισαγγελικής έρευνας μετά τον δεύτερο ναζιστικό χαιρετισμό του μέσα στην δικαστική αίθουσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ