ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Πέμπτη

Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Πέμπτη
Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ ανακοίνωσαν στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ Αρχείο

Τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που αναμένεται να γίνει την Πέμπτη 16 Μαρτίου ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ της Αθήνας.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ ανακοίνωσαν στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Κανονικά φαίνεται πως θα διεξαχθούν τα δρομολόγια στις γραμμές οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΟΑΣΑ

«Εδώ και μέρες, η θλίψη και η οδύνη κατακλύζει τις ψυχές όλων μας. Το πένθος είναι βαρύ…

Η Εθνική Τραγωδία στα Τέμπη, με το πλήθος νεκρών – κυρίως νέας ηλικίας – μας έχει φέρει όλους αντιμέτωπους με ζητήματα ελλιπούς ασφάλειας σε βαθμό που αγγίζουν την παθογένεια.

Το «ποτήρι ξεχείλισε» με την αγανάκτηση και την οργή να κυριαρχεί σε κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά. Πολλά τα «γιατί» για τον άδικο χαμό των συνανθρώπων μας, μα περισσότερα τα «πώς» δεν θα θρηνήσουμε ξανά στο μέλλον θύματα.

Ως Συνδικάτο, επιμένοντας στην πάγια και βασική μας κατεύθυνση για διασφάλιση και τήρηση των κανόνων ασφάλειας τόσο του επιβατικού κοινού, όσο και των εργαζομένων μας, συνεχίζουμε να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ, ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ με ΣΕΒΑΣΜΟ στην ανθρώπινη ζωή.

Σύσσωμοι με την κοινωνία, διεκδικούμε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που να αξίζουν στον επιβάτη, που να αξίζουν στον εργαζόμενο γιατί η συγκοινωνία είναι κοινωνικό αγαθό στις υπηρεσίες του πολίτη. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ».

Πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα ΜΜΜ

Η απόφαση για το Μετρό, αναμένεται να ληφθεί το μεσημέρι της Τετάρτης (15/3) καθώς θα συνεδριάσει το Δ.Σ. προκειμένου να αποφασίσουν αν θα λάβουν μέρος ή όχι στην 24ωρη απεργία ή θα συμμετέχουν με στάσεις εργασίας.

Τέλος, ανακοινώσεις αναμένονται και από τους εργαζόμενους στο τραμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ