ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Συγκίνηση στο σταθμό του Προαστιακού στη Λεύκα - Εκδήλωση στη μνήμη των νεκρών

Τέμπη: Συγκίνηση στο σταθμό του Προαστιακού στη Λεύκα - Εκδήλωση στη μνήμη των νεκρών
Το κάλεσμα απηύθυνε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δ' Δημοτικού Διαμερίσματος Πειραιά Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δ' Δημοτικού Διαμερίσματος Πειραιά

Με μια συγκινητική εκδήλωση στο σταθμό του Προαστιακού στη Λεύκα, γονείς, μαθητές και εργαζόμενοι από τα Καμίνια και την Παλιά Κοκκινιά, τίμησαν το πρωί της Τετάρτης (15/3) τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη. Το κάλεσμα απηύθυνε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δ' Δημοτικού Διαμερίσματος Πειραιά.

Στην εκδήλωση ξεχώρισε η παρουσία μαθητών από το 10ο Λύκειο Πειραιά, που ήρθαν συγκροτημένα από το σχολείο τους, αλλά και η συμμετοχή σύσσωμου σχεδόν του προσωπικού του ΟΣΕ στο μηχανουργείο της Λεύκας και στάθηκαν μαζί με γονείς και μαθητές πάνω στις ράγες.

Συμμετείχε επίσης αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γυναικών Πειραιά «Η Πρόοδος» και ο πρόεδρος του ΕΚ Πειραιά, Μάρκος Μπεκρής.

Το λόγο πήραν διαδοχικά εκπρόσωποι των εργαζομένων στον ΟΣΕ, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, εκπρόσωποι από το 15μελές του 10ου Λυκείου Πειραιά και του Συλλόγου Γυναικών.

Μεγάλη ήταν η συγκίνηση όταν στην εκδήλωση διαβάστηκε το ποίημα ενός γονιού από τον Ταύρο, που γράφηκε κάτω από τη φόρτιση του τραγικού δυστυχήματος.

Στη συνέχεια, η Ένωση Γονέων τοποθέτησε δίπλα στις ράγες μια πλακέτα στη μνήμη των θυμάτων, που γρήγορα «πνίγηκε» στα λουλούδια απ' όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, ενώ την ίδια ώρα, οι μαθητές του Λυκείου άφηναν στο αέρα χάρτινα φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ