ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία: Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη - Αστυνομική επέμβαση μετά από ανακατάληψη κτηρίου

Απεργία: Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη - Αστυνομική επέμβαση μετά από ανακατάληψη κτηρίου
Στιγμιότυπο από τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη voria.gr

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά το τέλος της  απεργίας για το δυστύχημα στα Τέμπη..

Ομάδα ατόμων, ανακατέλαβε το κτήριο στον οδό Σιατίστης 12, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που στέγαζε την κατάληψη «Mundo Nuevo» με αποτέλεσμα σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα voria.gr, αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Σύμφωνα με τις ίδες πληροφορίες άτομα ου αντιεξουσιαστικού χώρου, μπήκαν στο κτήριο κόβωντας με τροχό τα μεταλλικά παραπετάσματα που απέτρεπαν την είσοδο σε αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάληψη είχε εκκενωθεί από αστυνομικές δυνάμεις στις 28 Νοεμβρίου 2022.

Μεγάλη διαδήλωση και στη Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα, πλήθος κόσμου, με κεντρικό σύνθημα «Οι ζωές μας μετράνε», διαδήλωσε σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας σε συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας με αφορμή το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις περιλάμβαναν απεργιακές συγκεντρώσεις το πρωί στην Καμάρα από φοιτητές και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, στο άγαλμα Βενιζέλου από εργατικά σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, ενώσεις γονέων και φοιτητικούς συλλόγους και έξω από το κτίριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, την Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ25 και τη ΛΑΕ-ΑΑ.

Η πορεία του ΠΑΜΕ κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στον ΟΣΕ όπου και διαλύθηκε.

Προηγουμένως, στον ίδιο χώρο, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Εκεί κατέληξε και άλλη πορεία από εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μέλη οργανώσεων καθώς και από εργαζόμενους σε ντελίβερι που ακολούθησαν κορνάροντας με τα μηχανάκια τους. Η συγκέντρωση των εργατικών σωματείων κατευθύνθηκε στη συνέχεια με πορεία στο ΥΜΑΘ όπου και κατέληξε αφού πρώτα εκπρόσωποι οργανώσεων, κόλλησαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στην καγκελόπορτα του υπουργείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ