ΕΛΛΑΔΑ

Κλείνει η γέφυρα των Σερβίων Κοζάνης: Πληροφορίες για διεύρυνση των ρωγμών

Κλείνει η γέφυρα των Σερβίων Κοζάνης: Πληροφορίες για διεύρυνση των ρωγμών
Η υψηλή γέφυρα των Σερβίων στην ΠΕ Κοζάνης EUROKINISSI / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Το άμεσο κλείσιμο της υψηλής γέφυρα των Σερβίων στην ΠΕ Κοζάνης αποφασίστηκε σε σύσκεψη το βράδυ της Πέμπτης (16/3), που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης ύστερα και από τον συναγερμό που σήμανε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την κατάσταση ασφάλειας της Γέφυρας.

Να σημειωθεί, ότι εδώ και μερικές ημέρες έχει απαγορευθεί η διέλευση, από τη γέφυρα, όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤνεότερες επιστημονικές πληροφορίες ανέφεραν ότι παρατηρήθηκε διεύρυνση των ρωγμών.

Συγκεκριμένα νωρίς σήμερα το βράδυ και ύστερα από νέες πληροφορίες που έλαβε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, αποχώρησε εκτάκτως από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, καθώς όπως ανέφερε, έλαβε τις πρώτες καταγραφές που δείχνουν ότι υπάρχει μια διεύρυνση ρωγμών, γεγονός που δεν αποτελεί, κατά τον ίδιο, καλό σημάδι.

Μάλιστα ανακοίνωσε στο σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι επιστρέφει στο γραφείο του καθώς τα πράγματα είναι δύσκολα και ο ίδιος θέλει μαζί με τους επιστήμονες καθηγητές να εξετάσει τα νέα δεδομένα σε νέα σύσκεψη από την οποία προέκυψε το άμεσο κλείσιμο της γέφυρας.

Μάλιστα νωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιακών παραγόντων και των Δημάρχων, Κοζάνης, Σερβίων και Βελβεντού. Στην σύσκεψη αυτή αποφασίστηκε οι αρμόδιοι να μην προχωρήσουν σε απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων εν αναμονή των πορισμάτων των ειδικών.

Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τη διέλευση επιβατικών αυτοκινήτων

Πάντως, σύμφωνα με τη τοπική ιστοσελίδα ptolemeos.gr, η γέφυρα προς το παρόν δεν θα κλείσει για τα οχήματα κάτω των 3.5 τόνων. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, παραμένουν οι απαγορεύσεις διέλευσης των οχημάτων άνω των 3.5 τόνων, που θα κινούνται από εναλλακτικές διαδρομές.

Τις επόμενες ημέρες με την τοποθέτηση υπερσύγχρονου εξοπλισμού οι επιστήμονες θα παρακολουθούν το φαινόμενο εξέλιξης των ρωγματώσεων στη γέφυρα, ενώ αναμένεται νέα σύσκεψη πιθανότατα τη Δευτέρα με την ανάλυση όλων των νέων δεδομένων που θα υπάρχουν.

Στην αποψινή σύσκεψη, διάχυτη ήταν η ανησυχία φορέων και δημάρχων του δήμου για τις οικονομικές κοινωνικές και άλλες επιπτώσεις για την περιοχή. Φάνηκε ότι η εισήγηση για κλείσιμο της γέφυρας όσο διαρκούν οι εργασίες έπεσε στο τραπέζι έντονα, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεχτό προς το παρόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ