ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκαν μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης του Ναυαγίου - «Βολές» για το κλείσιμο

Παραιτήθηκαν μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης του Ναυαγίου - «Βολές» για το κλείσιμο
Το Ναυάγιο της Ζακύνθου στην απομονωμένη ακτή Άη Γιώργης του νησιού IN TIME

Με αιχμές κατά της απόφασης της κυβέρνησης να απαγορευτεί η πρόσβαση στην περιοχή του Ναυαγίου της Ζακύνθου, παραιτήθηκαν μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης την Πέμπτη (16/3).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ στην επιστολή της παραίτησής τους, που απευθύνεται στην πρόεδρο της Επιτροπής Πρότυπης Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου Ζακύνθου, τα μέλη της Επιτροπής επισημαίνουν ότι οι προτάσεις τους για την αποτροπή της εξέλιξης αυτής δεν ελήφθησαν υπόψιν.

Η επιστολή παραίτησης των μελών της Επιτροπής

«Με έκπληξη μάθαμε από τα μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ότι επήλθε το κλείσιμο του Ναυαγίου στο σύνολό του.

Σε συνδυασμό με την μη υλοποίηση των προτάσεων μας για τα απαιτούμενα έργα ασφαλείας, που θα έπρεπε να έχουν ήδη γίνει και θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει τις αρνητικές εξελίξεις, εκτιμούμε ότι δεν έχει πλέον νόημα η συμμετοχή μας στην επιτροπή και σας δηλώνουμε την παραίτησή μας.

Με Εκτίμηση,

Τακτικά Μέλη: Ανδρέας Μαρινάκης, Νικόλαος Τσίπηρας

Αναπληρωματικά Μέλη: Γιώργος Μοθωναίος, Νικόλαος Γιακουμέλος, Θεόδωρος Τσουκαλάς».

Υπενθυμίζεται ότι, ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) είχε εισηγηθεί την εκ νέου απαγόρευση πρόσβασης στην παραλία «Ναυάγιο» της Ζακύνθου, στο πλαίσιο των επανεκτιμήσεών του αναφορικά με τη σεισμική δραστηριότητα και τα κατολισθητικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με την αυτοψία που διενεργήθηκε στις 8 Μαρτίου 2023 από επιστημονικό κλιμάκιο του ΟΑΣΠ, υπό την καθοδήγηση του προέδρου του καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα, διαπιστώθηκε εκτεταμένος κατολισθητικός κίνδυνος λόγω διάβρωσης στα περιμετρικά πρανή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ