ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος με όρους ο 19χρονος κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη

Ελεύθερος με όρους ο 19χρονος κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη
Ο γενικός γραμματέας του Μέρα 25, Γιάνης Βαρουφάκης στα δικαστήρια της Ευελπίδων INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα αφέθηκε ο 19χρονος κατηγορούμενος για την επίθεση σε βάρος του Γιάννη Βαρουφάκη.

Ο κατηγορούμενος ο οποίος συνελήφθη βάσει εντάλματος σύλληψης απολογήθηκε ενώπιον της 1ης ανακρίτριας Ανηλίκων και μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Είχε προηγηθεί η απολογία του 17χρονου συλληφθέντα ο οποίος επίσης αφέθηκε ελεύθερος την περάσμενη Τετάρτη.

Νωρίτερα, ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε στην 1η Ανακρίτρια Ανηλίκων κατάθεση χωρίς να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας για την επίθεση που δέχθηκε από ομάδα αγνώστων την περασμένη Παρασκευή στα Εξάρχεια.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε πως δεν αναγνώρισε στα πρόσωπα των δυο συλληφθέντων τους ανθρώπους που τον γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης είναι σε θέση να αναγνωρίσει μόνο τον άνθρωπο που τον χτύπησε, τον οποίο περιέγραψε ως σωματώδη, ηλικίας περίπου 25 ετών.

Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας του Μέρα 25, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό, να αποπέμψει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, για τον οποίο ανέφερε πως έσπευσε να μιλήσει για ταυτοποίηση των υπαιτίων της επίθεσης, προτού καλά - καλά καταθέσει στην ΕΛ.ΑΣ. ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας.

Ενώπιον της Ανακρίτριας θα απολογηθεί στη 1 μετά το μεσημέρι ο 19χρονος που συνελήφθη ως μέλος της ομάδας που επιτέθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Η δικαστική λειτουργός διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ένας 35χρονος που προσήχθη χθες για επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν στην ομάδα που επιτέθηκε στον κ. Βαρουφάκη.

Η Ανακρίτρια θα μελετήσει τα στοιχεία και εφόσον το κρίνει θα ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, ώστε να τον καλέσει σε απολογία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ