ΕΛΛΑΔΑ

Στάση εργασίας των εργαζομένων της ΡΑΕ για το νομοσχέδιο για το Νερό

Στάση εργασίας των εργαζομένων της ΡΑΕ για το νομοσχέδιο για το Νερό
Βουλή IN TIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι και τη λήξη του ωραρίου και παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή στις 12:30 τη Δευτέρα (20/3) αποφάσισε ο Σύλλογος Εργαζομένων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για το Νερό.

Ειδικότερα, την ίδια ημέρα κατατίθεται στη Βουλή προς ψήφιση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τους εργαζομένους να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την ανεξαρτησία της αρχής και τη στελέχωσή της σε προσωπικό.

Παράλληλα, διεκδικούν την διατήρηση των προβλεπόμενων θέσεων εργασίας στον κλάδο της ενέργειας αλλά και σχετική πρόβλεψη για την προκήρυξη νέων.

Αναλυτικά η απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων

«Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο θα επιφέρει πλήγμα στην ανεξαρτησία της ΡΑΕ και ταυτόχρονα θα οδηγήσει στην πλήρη αποδυνάμωσή της καθώς σε αυτό δεν υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση της ήδη τραγικά υποστελεχωμένης Αρχής με προσωπικό.


Σημειώνεται πως μόνο το 22% των οργανικών θέσεων της ΡΑΕ καλύπτεται από μόνιμους υπαλλήλους ενώ η ανάθεση νέων, διευρυμένων αρμοδιοτήτων στην Αρχή που αφορούν στους κλάδους των υδάτων και των αποβλήτων, δημιουργεί αυξημένες εργασιακές ανάγκες.


Διεκδικούμε, μεταξύ άλλων:


  • πρόβλεψη επαρκών θέσεων εργασίας,
  • διατήρηση των προβλεπόμενων θέσεων εργασίας στον κλάδο της ενέργειας και
  • θέσπιση ειδικής πρόσθετης αμοιβής/αποζημίωσης για όλο το προσωπικό της ΡΑΕ ανεξαρτήτως της θέσης, σχέσης ή σύμβασης εργασίας του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ