ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση Ντογιάκου για Μετρό Πειραιά, μετά την καταγγελία για εισρροή υδάτων

Παρέμβαση Ντογιάκου για Μετρό Πειραιά, μετά την καταγγελία για εισρροή υδάτων
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Προκαταρκτική εξέταση για τη γραμμή Μετρό Πειραιά, διέταξε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.

Συγκεκριμένα, την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκάλεσε η έρευνα των Data Journalists σχετικά με την εισροή θαλασσινού νερού από το λιμάνι του Πειραιά στο σιδηροδρομικό τούνελ που βρίσκεται ανάμεσα στους σταθμούς του Μετρό, «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», καθώς επίσης και τις 391 βλάβες και αστοχίες που έχουν διαπιστωθεί τους τελευταίους μήνες, στα νέα τμήματα της Γραμμής 3.

Ο κ. Ντογιάκος με παραγγελία του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά παντός υπευθύνου για το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη συντήρηση του έργου στη γραμμή μετρό του Πειραιά. Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται ότι η εισροή υδάτων έγινε αντιληπτή στο σιδηροδρομικό τούνελ για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο, λόγω έντονης δυσοσμίας στο σημείο.

Τα λιμνάζοντα ύδατα, εκτός από την δυσοσμία, άρχισαν να προκαλούν έντονη οξείδωση σε διάφορα μεταλλικά στοιχεία της σιδηροδρομικής επιδομής, σε σιδηροτροχιές, στρωτήρες, αλλαγές τροχιάς κλπ. ενώ μετά από παρακολούθηση του προβλήματος αναδείχθηκαν και πρόσθετες αστοχίες ακόμη και στην σκυροδέτηση.

Το δημοσίευμα επικαλείται μάλιστα υπηρεσιακά έγγραφα 19 σελίδων, όπου καταγράφονται 391 συγκεκριμένες βλάβες και αστοχίες που εμφανίστηκαν σε όλο το νέο δίκτυο (Αγία Μαρίνα-Πειραιάς), στο χρονικό διάστημα που ξεκινά από τον Ιούλιο του 2022 έως το τέλος του περασμένου χρόνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ