ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Η άσκηση εκκένωσης πέτυχε, το νοσοκομείο... γκρεμίστηκε

Χανιά: Η άσκηση εκκένωσης πέτυχε, το νοσοκομείο... γκρεμίστηκε
Την ώρα που το φορτηγό εξερχόταν από το νοσοκομείο, έριξε την οροφή της πύλης EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης (21/3) στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου λίγο μετά την άσκηση εκκένωσης του νοσηλευτικού ιδρύματος σε σενάριο σεισμού, ένα φορτηγό στην προσπάθειά του να βγει από το χώρο του νοσοκομείου, γκρέμισε την κεντρική πύλη εισόδου!

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και το βίντεο που δημοσίευσε η ΕΡΤ Χανίων, το βαρύ όχημα εκτελούσε έργα ΔΕΔΔΗΕ και φαίνεται ότι μετέφερε ξύλινους στύλους ηλεκτροδότησης. Την ώρα που εξερχόταν από το νοσοκομείο, έριξε την οροφή της πύλης, καθώς το ύψος των στύλων ήταν μεγαλύτερο από εκείνο της οροφής.

Μάλιστα προς στιγμήν, πολλοί πίστεψαν ότι πρόκειται για συνέχεια της άσκησης, αλλά γρήγορα έγινε αντιληπτό ότι το τροχαίο ατύχημα δεν ήταν σκηνοθετημένο, αλλά πραγματικό γεγονός, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Η κεντρική πύλη του νοσοκομείου έκλεισε και η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο από την νότια πύλη που άνοιξε μετά το περιστατικό.

Όλα κύλησαν ομαλά στην άσκηση

Και λίγο νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί με επιτυχία η μεγάλη άσκηση εκκένωσης του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων σε περίπτωση σεισμού ή πυρκαγιάς σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων.

Και ενώ σε όλα τα σενάρια η συνεργασία των υπάλληλων της πυροσβεστικής και των εργαζομένων του νοσοκομείου ήταν άριστη, με τη μεταφορά των ασθενών σε εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου, όπου είχαν στηθεί σκηνές για την περίθαλψη των ασθενών, το σκηνικό ολοκληρώθηκε με το γκρέμισμα της πύλης που ήταν... εκτός σεναρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ