ΕΛΛΑΔΑ

Φόβοι για ξέσπασμα βεντέτας μετά την άγρια δολοφονία του 48χρονου στην Ξάνθη

Φόβοι για ξέσπασμα βεντέτας μετά την άγρια δολοφονία του 48χρονου στην Ξάνθη
EUROKINISSI / ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Εν μέσω φόβων για το ξέσπασμα βεντέτας για την άγρια δολοφονία 45χρονου άντρα μπροστά στα μάτια της συζύγου του, βρίσκεται η τοπική κοινωνία στον οικισμό του Δροσερού στην Ξάνθη .

Οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς ο δράστης που δολοφόνησε με πέντε σφαίρες τον 45χρονο στην Ξάνθη πριν παραδοθεί στην Αστυνομία, ανέβασε βίντεο στο Τik-tok όπου εξηγούσε τους λόγους της πράξης του ενώ εξαπέλυε απειλές για όσους πειράξουν την οικογένειά του.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν λίγο αργότερα τους δύο γιούς ( 18 και 17 ετών) και τον γαμπρό του (17 ετών) οι οποίοι είχαν συνοδεύσει τον 37χρονο μέχρι το σπίτι του θύματος στο οποίο εισέβαλε κατόπιν με το όπλο κι άρχισε να πυροβολεί.

Λίγες ώρες μετά τις συλλήψεις η κατάσταση στον οικισμό πήρε ανησυχητικές διαστάσεις το βράδυ της Δευτέρας όταν άγνωστοι δράστες, πιθανόν για εκδίκηση, έβαλαν φωτιά στο σπίτι του καθ ομολογίαν δράστη αφού πρώτα το είχαν αδειάσει απ όλα του τα έπιπλα. Στη συνέχεια, έβαλαν φωτιά και στο διπλανό σπίτι ιδιοκτησίας του αδελφού του δράστη.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική στα δύο σπίτια εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν μέλη των οικογενειών. Η πυρκαγιά πάντως προκάλεσε σοβαρές ζημιές στα δύο σπίτια πριν καταφέρουν οι πυροσβέστες να την θέσουν υπό έλεγχο. Στον οικισμό κατέφθασε και παραμένει αστυνομική δύναμη.

Την ίδια ώρα, κάτοικοι του Δροσερού και συγγενείς του θύματος, με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβάλουν τη φωτιά που έκαιγε τα δυο σπίτια, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αγανάκτησή τους για την πράξη του δράστη, επισημαίνοντας το γεγονός ότι ο 37χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, όταν είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2023 σε μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ και τότε βρέθηκαν στην κατοχή του όπλα, ναρκωτικά και χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η Αστυνομία, δράστης και θύμα ήταν σε έντονη διαμάχη το τελευταίο διάστημα για προσωπικές διαφορές που σχετίζονται με την διάλυση του αρραβώνα της 15χρονης εγγονής του θύματος και του 17χρονου γιού του δράστη και για χρηματικό ποσό που είχε καταβληθεί από την οικογένεια του 37χρονου σε αυτήν του 45χρονου θύματος.

Ο δράστης φέρεται να είχε κλείσει «συμφωνία» και είχε καταβάλλει 6000 ευρώ για την ανήλικη εγγονή του θύματος ως νύφη στον ανήλικο γιό του και μάλιστα μετά από σχετικό «παζάρι» για την τιμή. Ωστόσο, λίγες εβδομάδες μετά ο αρραβώνας διαλύθηκε και η 15χρονη επέστρεψε στο σπίτι της.

Ο 37χρονος δράστης και άλλοι τρεις συλληφθέντες (όλοι τους ανήλικοι) κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης μέχρι την απολογία τους την ερχόμενη Πέμπτη.

Έκαψαν το σπίτι του καθ' ομολογίαν δολοφόνου και του αδερφού του

Σύμφωνα με το xanthipost.gr τα δύο σπίτια ανήκουν στην οικογένεια του 36χρονου δράστη ο οποίος μετά τη δολοφονία ανέβασε βίντεο στο TikTok και έπειτα παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Από τη φωτιά στα σπίτια στο Δροσερό, προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές και δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.

Mέχρι στιγμής δεν έχει ταυτοποιηθεί ο δράστης ή οι δράστες του εμπρησμού. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (22/3) αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του ανακριτή οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση δολοφονίας του 45χρονου.

Οι αρχές ερευνούν τα αίτια της δολοφονίας

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί αναζητούν τα κίνητρα του δράστη της δολοφονίας του 45χρονου, ο οποίος στο βίντεο στο TikTok, αναφέρθηκε σε ζητήματα που σχετίζονται με τον κώδικα τιμής του. Ο 36χρονος φέρεται στο βίντεο που ανέβασε μετά τη δολοφονία στο TikTok να μιλάει στα τούρκικα, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δεν ανέχεται να προσβάλλουν την οικογένεια και τα παιδιά του, ενώ αποκάλεσε «ρουφιάνο» τον 45χρονο.

«Αν προκαλέσετε ζημιά σε μένα, αν προκαλέσετε ζημιά στην οικογένειά μου και 40 χρόνια μέσα να κάτσω θα σας σκοτώσω όλους», έλεγε ο 36χρονος στο βίντεο που ανέβηκε στο TikTok.

Το χρονικό

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος φέρεται να είχε συλληφθεί πριν από λίγες μέρες μετά από έλεγχο της αστυνομίας, για όπλα και ναρκωτικά.

Αφέθηκε ελεύθερος και τα ξημερώματα έφτασε στο έγκλημα, ενδεχομένως επειδή ο δράστης θεωρούσε υπεύθυνο το θύμα για τη σύλληψή του.

Ο άτυχος άντρας που έπεσε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος, δέχτηκε τουλάχιστον 5 σφαίρες. Δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο απλώς διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Σύμφωνα με το xanthinews.gr oι πρώτες πληροφορίες από την πλευρά του δράστη έκαναν λόγο για έγκλημα τιμής, αφού ο δράστης είχε «παντρέψει» το γιο του με την 15χρονη ανιψιά του θύματος, με το ζευγάρι να χωρίζει προσφατα.

Η ανιψιά του θύματος φέρεται να γύρισε στην οικογένειά της χωρίς την συγκατάθεση του «άνδρα» της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ