ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες των αστυνομικών που διέσωσαν τα παιδιά από το ΙΧ του πατέρα τους

Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες των αστυνομικών που διέσωσαν τα παιδιά από το ΙΧ του πατέρα τους
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας IN TIME / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Τη στιγμή της διάσωσης των δύο μικρών παιδιών από το αυτοκίνητο, στο οποίο τα είχε κλειδώσει ο πατέρας τους με φιάλες υγραερίου, στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης περιέγραψαν οι αστυνομικοί που απεγκλώβισαν τον 62χρονο και τα 2μιση ετών παιδιά.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησαν στην ΕΡΤ οι δύο αστυνομικοί περιέγραψαν όσα αντίκρισαν εκείνη την ημέρα, αλλά και το χρονικό της δράσης τους, η οποία έπρεπε να είναι άμεση και αποτελεσματική, καθώς το όχημα θα μπορούσε να ανατιναχτεί ανά πάσα στιγμή.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό Λεωνίδα Σαραβά, το περιστατικό θα μπορούσε να έχει αποβεί μοιραίο εάν δεν είχε δράσει ο ίδιος και ο συνάδελφός του, άμεσα.

«Είδαμε δύο παιδάκια σε λιπόθυμη κατάσταση»

Ο δεύτερος αστυνομικός που βοήθησε στον απεγκλωβισμό ήταν ο Λάζαρος Ευαγγελίδης, ο οποίος και εξήγησε τι ακριβώς αντίκρισε φτάνοντας στο σημείο και ποια ήταν η δυσκολία του όλου εγχειρήματος.

«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε αρχικά ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που από μόνο του είναι προβληματικό. Αυτό που είδαμε ήταν ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο το οποίο είχε θολωμένα τζάμια από τη μέση και πάνω. Μύριζε έντονα αέριο, προπάνιο κιόλας.

Υπήρχε απ’ έξω έντονη μυρωδιά, δεν μπορούσαμε όμως να διαχωρίσουμε αν αυτό προέρχεται από τον κινητήρα του αυτοκινήτου, δηλαδή αν ήταν κινητήρας που κινείται με γκάζι και αν ήταν κάτι διαφορετικό. Έπειτα η εικόνα που παρατηρήσαμε ήταν, δύο φιάλες υγραερίου από τη μεριά του οδηγού. Καταρχήν, οι πόρτες ήταν κλειστές. Δεν μπορούσαμε να ανοίξουμε στο εσωτερικό.

Είδαμε δύο παιδάκια σε λιπόθυμη κατάσταση. Δεν είχαν τις αισθήσεις τους και τον οδηγό του οχήματος σε ημιλιπόθυμη κατάσταση».

Παρατήρησα ότι από την πλευρά του οδηγού όταν έγινε έλεγχος, υπήρχε ένας σωλήνας ο οποίος τον είχε προφανώς για να διατηρήσει τις αισθήσεις του και το υπόλοιπο του τζαμιού ήταν κλεισμένο, με δύο πετσέτες, ώστε να μην μπορεί να περάσει αέρας και ενδεχομένως, σκοπός του να ήταν να βάλει φωτιά, γιατί είχε και δίπλα του δύο αναπτήρες» σημείωσε.

Συμπλήρωσε, δε, ότι «πήραμε εντολές από το Κέντρο Άμεσης Δράσης και επιχειρήσαμε να σπάσουμε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου, το οποίο το καταφέραμε μετά από αρκετή ώρα, γιατί ήταν δύσκολο να σπάσει. Είχαμε τη βοήθεια ενός ανθρώπου, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο. Έπειτα μάθαμε ότι ο άνθρωπος ήταν και συγγενής του δράστη, μας βοήθησε και με έναν κασμά καταφέραμε να σπάσουμε το παρμπρίζ. Εισήλθαμε, απεγκλωβίσαμε τα δύο μικρά παιδάκια ανοίγοντας τις πόρτες και δώσαμε τις πρώτες βοήθειες, γιατί τα παιδάκια δεν είχαν τις αισθήσεις τους.

Αρχικά δε σας κρύβω ότι όλοι στο σημείο που μπήκαμε – και εγώ και ο συνάδελφός μου και ο έτερος κύριος που μας βοήθησε – παγώσαμε στη θέα των δύο μικρών παιδιών, τα οποία ήταν φαινομενικά νεκρά. Θέσαμε τις πρώτες βοήθειες και μετά από μισό λεπτό το ένα το παιδάκι άρχισε να κάνει εμετό και το άλλο το παιδάκι άρχισε να βήχει, οπότε καταλάβαμε ότι επανήλθαν και ανακουφιστήκαμε και τα παραδώσαμε στη μητέρα τους», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι ο απόστρατος αξιωματικός, διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, απόπειρα έκρηξης από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους, σωματική βλάβη σε βάρος συζύγου κατ’ εξακολούθηση, απειλή σε βάρος συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου και παράνομη οπλοφορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ