ΕΛΛΑΔΑ

Aντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης για υπόθεση14χρονης - «Το θλιβερό είναι ότι ασχολούμαστε τώρα»

Aντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης για υπόθεση14χρονης - «Το θλιβερό είναι ότι ασχολούμαστε τώρα»
O Αντιδήμαρχος Παιδείας Νέας Σμύρνης, Πολύδωρος Συρίγος Screen grab/Glomex/Ert

Για την υπόθεση μαστροπείας 14χρονης στη Νέα Σμύρνη, μίλησε ο  Αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου, Πολύδωρος. «Σημαντικό είναι να προλάβουμε αυτά τα γεγονότα και να μην γίνονται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Συρίγος απάντησε στην ΕΡΤ, σχετικά με τη δομή που φιλοξενούνταν η ανήλικη, έπειτα από τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν για την ευκολία, με την οποία μπορούσε να βγαίνει από το ίδρυμα η ανήλικη.

«Είναι μια ανοιχτή δομή μόνο για κορίτσια. Τα κορίτσια καθημερινά βγαίνουν, πηγαίνουν στο σχολείο τους. Πολλές φορές τους κάνουμε και άλλα προγράμματα και δραστηριότητες. Άρα είναι μια δομή ανοιχτή στην κοινωνία, μια δομή στην οποία τα παιδιά μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν ανατρέξετε στο διαδίκτυο θα δείτε ότι τουλάχιστον 10 φορές το 2022, 2021, 2020 έχουν γίνει updates με δημοσιοποίηση παιδιού από τη δομή το οποίο δεν επέστρεψε το βράδυ. Άρα οι υπηρεσίες εδώ σωστά μετράνε και σωστά κάνανε και ειδοποιούσαν την Εισαγγελία και την αστυνομία για την απουσία κάποιου παιδιού, το οποίο προφανώς επέστρεφε την επόμενη μέρα» πρόσθεσε ο κ.Συρίγος.

«Το θλιβερό είναι ότι ασχολούμαστε τώρα διαπιστώνοντας κάτι το οποίο έγινε. Το σημαντικό είναι να προλάβουμε αυτά τα γεγονότα και να μην γίνονται. Η αστυνομία και οι εισαγγελείς κάνουν καλά τη δουλειά τους» είπε καταλήγοντας.

Τι είπε η 14χρονη στην ψυχολόγο - Πως κλείνονταν τα ραντεβού

Πρόσωπο με πρόσωπο με την ψυχολόγο βρέθηκε την Τρίτη (21/3) η 14χρονη από το ίδρυμα της Νέας Σμύρνης, στην οποία περιέγραψε πώς μπλέχθηκε στα δίχτυα των μαστροπών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε την περιγραφή από τη γνωριμία της με έναν αλλοδαπό με τον οποίο, όπως είπε το ανήλικο παιδί, ξεκίνησαν να έχουν σχέση και εκείνος μετά της έκλεινε ραντεβού στα ξενοδοχεία με τους άνδρες που την βίαζαν.

Η 14χρονη, που είχε φύγει από το ίδρυμα πάνω από 30 φορές και επέστρεφε μετά από μία ή δύο ημέρες, αναφέρθηκε στο site γνωριμιών που υπάρχει στο διαδίκτυο, μέσω του οποίου γνώρισε τον αλλοδαπό. Δύο μέρες μετά βγήκαν το πρώτο ραντεβού, όπου αυτός άρχισε να λέει στο παιδί ότι είναι ερωτευμένος μαζί του και θέλει να κάνουν σχέση.

Οι επαφές της 14χρονης με τον αλλοδαπό συνεχίστηκαν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και λίγο καιρό αργότερα ο δράστης, ενώ ήταν μαζί με την 14χρονη σε ένα ξενοδοχείο, της εμφάνισε ξαφνικά δύο άλλους άνδρες, οι οποίοι αφού την βίασαν πλήρωσαν τον αλλοδαπό και εξαφανίστηκαν. Το παιδί επέστρεψε στο ίδρυμα και από τότε ο δράστης της είπε ότι, θα της κλείνει ραντεβού σε σπίτι στη Μαγούλα, θα της δίνει χρήματα και θα της κλείνει ραντεβού με άνδρες.

Η 14χρονη ανήλικη αναμένεται να καταθέσει και επίσημα στις Αρχές και συγκεκριμένα στην ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση, στην οποία θα πρέπει να αναφερθεί σε λεπτομέρειες και να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, ώστε να προχωρήσει η έρευνα και να βρεθούν όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην έρευνα.

Το πρώτο και πιο βασικό σημείο έρευνας αυτή τη στιγμή είναι το κινητό τηλέφωνο της ανήλικης, το οποίο έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να ανιχνευτούν οι επαφές αλλά και τα μηνύματα που έχουν καταγραφεί.

Τα αποτελέσματα θα σταλούν στην ανακρίτρια, ενώ μέσω της αναζήτησης στο διαδίκτυο και της επίσκεψη σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες θα διαπιστωθεί αν υπήρχαν και άτομα που έκλειναν ραντεβού με την 14χρονη μέσω συγκεκριμένων site. Την ίδια ώρα οι τρεις συλληφθέντες θα απολογηθούν την Παρασκευή (24/3) στην ανακρίτρια μετά τη σύλληψη τους από τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης.